Kövér: Minority SafePackre összegyűjtött aláírások reményt adnak az őshonos nemzeti kisebbségeknek

2018. április 20. 12:51

A Minority SafePack támogatására összegyűjtött egymillió európai aláírás reményt ad 50 millió őshonos európai nemzeti kisebbségi polgároknak – mondta Kövér László házelnök.

2018. április 20. 12:51

A Minority SafePack támogatására összegyűjtött egymillió európai aláírás reményt ad 50 millió őshonos európai nemzeti kisebbségi polgárnak arra, hogy saját szülőföldjén jogkorlátozások nélkül élhesse meg nyelvi és kulturális önazonosságát – mondta Kövér László házelnök pénteken a kezdeményezésről tartott budapesti tanácskozáson. 

Az Országgyűlés elnöke úgy ítélte meg: az aláírások összegyűjtésével csatát nyertek, a háború azonban akkor nyerhető meg, ha az Európai Bizottság az unió szintjén kötelező érvénnyel kezdeményezi az egyenlő méltósággal élhető élet jogi biztosítékának megteremtését Európa minden őshonos nemzeti kisebbsége részére. 

Kövér László az Európai Nemzetiségek Föderatív Uniója (FUEN), a Rákóczi Szövetség és a Hunineu Alapítvány által szervezett tanácskozáson azt mondta: az Európai Unió közállapotaira utal, hogy csataként és háborúként kell megélni egy olyan jogvédelmi küzdelmet, amelyet szerinte el sem kellett volna kezdeni, ha az uniót legalább annyira érdekelné az összlakosság tíz százalékának gondja, mint amennyire néhány millió Európába betörő illegális migráns helyzete.

(MTI)

Összesen 4 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Rivulus
2018. április 20. 18:24
Az E.U.leszarja,hogy finoman fejezem ki magamat az őshonos kisebbséget mondjuk azért is mert el kellene ismernie olyan történelmi igazságokat melyek egyes olyan EU tagállamok kö- vettek el,melyek most meghatározói az EU-nak(nemcsak Francia- országra gondolok)A jelenlegi cél az egyesült európai államok összetákolása lehetöleg európer öntudat nélkűl.Szóval akkor lesz itt kisebbség védelem ha az anyaország felvállalja a nemzeti tu- datot,ugy ahogy a FIDESZ-KDMP teszi!
Nataalii
2018. április 20. 16:54
Helló)) Nagyon vonzó és szexi lány vagyok. szeretek utazni Keresek valakit, aki hív. Ország vagy város megjelenítése Jó szórakozást! Az intim fotómat az interneten >>> https://goo.gl/fW3MAJ
gross
2018. április 20. 13:47
Én aláírtam, de Kövér támogatása azért rendkívül mulatságos! Ez a kezdeményezés ugyebár részben arról szól, hogy a demokratikusan megválasztott tagállami kormányokat valamiféle 'európai értékek' nevében egy senki által meg nem választott és alig ellenőrzött, nemzetietlen brüsszeli bürokrácia korlátok közé szoríthassa.
kispufi
2018. április 20. 13:20
ha naiv lennék, azt mondanám, mindezek után a kisebbségvédelemmel foglalkozó civil szervezetek most már könnyebben is tudnak majd gazdálkodni, hiszen a brüsszeli döntés után... de aztán rájövök, hogy nem vagyok naiv.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!