DK: A kormány a magyar vállalkozásokat védje, ne a kínai érdekeket!

2018. április 19. 13:50

Ne a kínai érdekeket, hanem a magyar kis- és közepes vállalkozásokat védje meg a kormány! – szólít fel a DK-s Ara-Kovács Attila.

2018. április 19. 13:50

A Demokratikus Koalíció arra szólította fel a kormányt, hogy a magyar kis- és közepes vállalkozásokat védje meg, ne pedig a kínai érdekeket.

A párt külügyi kabinetvezetője csütörtöki, budapesti sajtótájékoztatóján arra emlékeztetett, hogy az uniós országok pekingi nagykövetei közül 27-en közösen tiltakoztak a korábban Új Selyemútnak, jelenleg Egy övezet, egy útnak nevezett kínai projekt ellen. A tiltakozáshoz az EU tagjai közül egyedül csak Magyarország nem csatlakozott – hívta fel a figyelmet Ara-Kovács Attila. A politikus ezt azzal magyarázta, hogy a Fidesz a Keletet preferálja a Nyugattal szemben.

A projekt nemcsak gazdasági, hanem geopolitikai befolyást is biztosítana Kína számára Európában és Afrikában is – emelte ki. Hozzátette, hogy ez európai vállalkozások egy jó része már most kiszorult a piacról, elsősorban azért, mert nem tudnak versenyezni a nagy tételben gyártott, olcsó kínai termékekkel, „amelyeknek a minősége megkérdőjelezhető”.

A párt helyettes szóvivőjét a sajtótájékoztatón megkérdezték arról, hogy Gyárfás Tamást kihallgatták a Fenyő-gyilkosság ügyében. Rónai Sándor azt felelte, mindenkit megillett az ártatlanság védelme, illetve nem a DK-nak kell eldöntenie, hogy ki lehet gyanúsított és kit lehet felelősségre vonni az ügyben. Hozzátette, nem tartja lehetségesnek, hogy a baloldalt érintené az eset.

(MTI)

Összesen 22 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
zakar zoltán béla
2018. április 19. 20:58
Ezzel azt teszi, még Toto is ezt ugatja! Boesme, te tudsz kutyául?!
zakar zoltán béla
2018. április 19. 20:57
P. Súlyba!!!!!!!!!!!!!!!!
Nataalii
2018. április 19. 20:37
Szia)) Nagyon vonzó és szexi lány vagyok. szeretek utazni Keresek valakit, aki hív. Ország vagy város megjelenítése Jó szórakozást! Az álneve Natali93))) Az intim fotóim az interneten >>> https://goo.gl/fW3MAJ
Zokni
2018. április 19. 18:47
Az itt acsarkodó eftársaknak (és az ezt kiprobokáló hírszolgáltatónak) felhívom a figyelmét, hogy MINDEN Eu-s tagország tiltakozott, kivéve Magyarországot, nyilván azért, hogy a különállásunkat látványosan illusztráljuk. Lehet, hogy ezt előbb-utóbb méltányolják, és átadnak az orosz-kínai miniállamoknak? Szórakozzanak el ők Orbánnal és a honfitársaival.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!