Átadták az első POKET automatát Budapesten

2018. április 11. 17:30

Az automatákból kortárs és klasszikus irodalmi műveket vásárolhatnak a járókelők.

2018. április 11. 17:30

A Madách téren, az Örkény Színház előtt adták át szerdán az első POKET automatát, amelyből kortárs és klasszikus irodalmi műveket vásárolhatnak okostelefon méretű zsebkönyv formájában a járókelők.

A mai instant világban jó, hogy megjelenik egy valódi érték is, és egy automatából már nem csak a testi, hanem szellemi és lelki szükségleteket is ki lehet elégíteni a sorozatban megjelenő irodalmi olvasmányokon keresztül – hangsúlyozta Novák Katalin család- és ifjúságügyért felelős államtitkár a helyszínen tartott projektindító sajtótájékoztatón.

Hozzátette: ez a kezdeményezés a fiatalokhoz hozza közelebb szerethető és egy hozzájuk szóló formában az olvasását és a könyv szeretetét.

A könyvsorozat hat kötettel indul, így elsőként Szerb Antal Utas és Holdvilág, Esterházy Péter „És mesélni kezdtem”, Molnár Ferenc A Pál utcai fiúk, Csáth Géza Egy elmebeteg nő naplója és Krúdy Gyula Ady Endre éjszakái című köteteit lehet megvásárolni az automatából – mondta el Vecsei H. Miklós színművész, az egyik ötletgazda.

A színművész azt is elmondta, hogy a projektet számos más szervezet mellett az Emmi is támogatta, többek közt azzal az elektromos kisbusszal, amelyben egy könyvekkel megtöltött kisebb automatát helyeznek el. Ezzel a járművel Vecsei H. Miklós és Grecsó Krisztián író nyáron körútra indul, hogy az ország különböző fesztiváljain, ősztől pedig a legkisebb falvakban is népszerűsítse a kezdeményezést, az olvasás és a közösségépítés fontosságát.

A Budapesti Tavaszi Fesztivál keretében és támogatásával átadott automata ötletét és magát az olvasásnépszerűsítő kampányt Bán Teodóra, a Budapesti Fesztivál- és Turisztikai Központ (BFTK) igazgatója és Káel Csaba, a Müpa vezérigazgatója is méltatta, a közösségi élmény és az kultúra fontosságát hangsúlyozva. A tervek szerint az automatákkal forgalmas csomópontokon és köztereken találkozhat majd a közönség.

(MTI,MTI fotó: Mohai Balázs)

Összesen 8 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
annamanna
2019. február 14. 09:33
Ne izgasd magad, Novák Katalin majd helyetted is olvas poketokat. Lényeg, hogy legalább ő tudja, mire adott ki ennyi közpénzt.
annamanna
2019. február 14. 09:32
Háháháháháháháháháháháháháháháháhá Csak épp arról az apróságról felejtkeznek el Novákék, hogy aki olvasni szokott a tömegközlekedési járműveken, annál szokásszerűen mindig van olvasnivaló. Novákék nem szoktak olvasni, mert nem ismerik ezt a gyakorlatot. Na meg nem is tömegközlekednek. Hülye lenne valaki 990 ft-ért venni valami izét, (ja egen, poketot), amikor eleve nála van, amit olvas. Orbán állítólag csütörtökönként olvas. Novák meg biztos akkor poketozik, amikor metróra száll, és ezen nem bírok nem röhögni.
Natali
2019. január 09. 17:10
Nagyon vonzó és szexi lány vagyok. Szeretek utazni. Keresek valakit, aki meghív. Megmutatja az országot vagy a várost. És csak legyen egy jó idő együtt. Fotóim és videóim a https://goo.gl/8t5K16 webhelyen ))) Csak ott kommunikálok)
atila68
2019. január 09. 17:10
Van már PocketBook-om közel kétszáz könyvet tárolok rajta, havonta egyszer kell feltölteni.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!