EMMI: Kampányakció volt a FESZ budapesti tüntetése

2018. március 24. 17:51

A jobb fizetésekért és munkakörülményekért tartott tüntetést szombaton a Független Egészségügyi Szakszervezet. A demonstrációt az Emberi Erőforrások Minisztériuma kampányakciónak tartja.

2018. március 24. 17:51

Politikai kampányakciónak tartja az Emberi Erőforrások Minisztériuma (EMMI) a Független Egészségügyi Szakszervezet(FESZ) szombaton Budapesten megtartott tüntetését.

A szakszervezet a tisztességes megélhetésért, a megfelelő bérezésért és a jobb munkakörülmények kivívásáért hirdetett demonstrációt. Követelésükről petíciót nyújtottak át a szaktárca képviselőjének, ebben egyebek között pótlék- és alapbéremelést követeltek.

Az EMMI Egészségügyért Felelős Államtitkársága az MTI-hez eljuttatott közleményében azt írja: a FESZ más, egészségügyi szakszervezetekkel ellentétben, eddig nem volt hajlandó részt venni a kormánnyal folytatott tárgyalásokon. 

A szaktárca leszögezi: a kormány megbecsüli a dolgozókat, éppen ezért – ellentétben az előző balliberális kormányokkal, amelyek tárgyalni se voltak hajlandók a béremelésekről – több éve rendszeresen egyeztet az ágazati reprezentatív szakszervezetekkel.  

 A velük kötött megállapodásnak megfelelően jelentős béremelési program indult az egészségügyben – emlékeztetnek.

Példaként említik, hogy egy 19-21 éves jogviszonnyal rendelkező, OKJ végzettségű, E7 fizetési osztályba besorolt ápoló átlagkeresete 2010-ben még 172 228 forint volt, ma pedig 342 582 forint. 

Egy 4-6 éves jogviszonnyal rendelkező, felsőfokú végzettségű, F2 fizetési osztályba besorolt ápoló a 2010. évi 199 805 forinthoz képest ma 382 354 forintot keres átlagosan – hoz egy másik példát a közlemény.

(MTI)

Összesen 66 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Mindjárt
2018. március 25. 08:12
A birkamenet mi volt?
Mindjárt
2018. március 25. 08:11
Ha a fidesz maffia nem lopna olyan rengeteget a magyar adófizetők pénzéből akkor jutna magyar egézségszolgáltatásra, oktatásra, utakra és sok minden másra amit tönkre tesz a fidesz banda korrupciója, Magyar emberek vesztik életüket azért, hogy a fidesz banda nagykutyái rengeteg milliárdokat lophassanak. Kifosztják a családokat és a gyerekeiket mert őket csak a lopás érdekli. Egyre többet kell lopni a felcsúti bandának, hogy kielégítse saját mohóságát és fizetni tudja a provokátorait. A szegény magyar emberektől lopott pénzből hazudnak a szegény magyar embereknek.
kunfia
2018. március 24. 21:26
"EMMI: Kampányakció volt a FESZ budapesti tüntetése" Az is ,hogy úgy emeltétek a minimálbért,hogy sokaknak alig emelkedett a bére. Viszont akármit hörögtök,tovarisi konec!
bakszakáll
2018. március 24. 20:11
Megmondaná valaki, mennyien voltak ezen a gigatüntetésen? A képek alapján úgy hetvenen, de ebből le kell vonni az újságírókat és a gyerekeket.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!