Európai Bizottság: megvédjük Paks2-t

2018. január 25. 14:28

Margrethe Vestager versenyjogi biztos kiállt a Paks2-nek zöld utat adó döntés mellett.

2018. január 25. 14:28

Margrethe Vestager, az Európai Unió versenyügyi biztosa is megerősítette, hogy a Bizottság kész megvédeni azt a döntését, amellyel engedélyezte a Paks2 atomerőmű-projekt megvalósítását – írja az Euronews. A határozatot Ausztria megtámadta az Európai Bíróságon, mert környezetvédelmi okokból nem szeretne újabb atomerőművet a közelében – mondta el az ORF-nek korábban az osztrák környezetvédelmi miniszter. Ezt azonban nem tiltják az uniós szabályok.

„Az osztrákok már rögtön a döntés kihirdetése után bejelentették, hogy megtámadják majd azt a bíróságon, így természetesen mi is készen állunk rá, hogy megvédjük a döntést azokkal az érvekkel, amelyek magában a határozatban is szerepelnek” – mondta Vestager. A Bizottság azért vizsgálta a Paks2 projektet, hogy az abban foglalt állami támogatás jár-e versenytorzító hatással, és a nemleges döntést támadja most Ausztria. 

Összesen 47 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
balbako_
2018. január 25. 19:53
A németek visítanak a legjobban, mert az ő drága és környezet pusztító széntüzelésű erőműveik nem bírják az árversenyt a mienkkel.
luisbathhelena
2018. január 25. 19:42
A GE Hungary a napokban nyerte el a turbinagyártási tendert úgyhogy Ausztriának itt már nincs nyerő lapja az EU-nál.
Kup Lung
2018. január 25. 16:35
Azóta mióta a projekt nemzetközi lett (franciák, németek is bevonva) egyből elfogadottá vált Brüsszel részéről . Csak addig nem volt az amíg a nyugat ki volt hagyva belőle . --- Ezt a kormány ügyesen átlátta . Így zöld utat adott az EB az atomenergiának is :)))
Tidal_wave
2018. január 25. 15:25
Hol van már a tavalyi hó? Két-három évvel ezelőtt még a sok ballibsi köcsög még abban reménykedett, hogy az EU majd megfúrja Paksot. Még a Financial Times is büszkén megírta, hogy az EB megakasztotta Paksot, nem lesz atomerőmű...
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!