Tiltakozik a DK plakátjai letakarása miatt

2017. október 10. 13:07

A Demokratikus Koalíció EP-képviselői bíróságon támadják meg azokat a kormányhivatali határozatokat, amelyek értelmében országszerte le kell takarni az „Orbán vagy Európa? Válassz!” feliratú plakátjaikat – nyilatkozta Molnár Csaba, a párt politikusa keddi sajtótájékoztatóján.

2017. október 10. 13:07

A Demokratikus Koalíció EP-képviselői bíróságon támadják meg azokat a kormányhivatali határozatokat, amelyek értelmében országszerte le kell takarni az „Orbán vagy Európa? Válassz!” feliratú plakátjaikat. Molnár Csaba keddi, budapesti sajtótájékoztatóján azt mondta, hogy a kormányhivatalok döntésükkel hivatali visszaéléseket követnek el. A politikus azzal érvelt, hogy plakátjaik nem esnek a „fideszes plakáttörvény” hatálya alá, mert azokat nem a DK, hanem két EP-képviselőjük rendelte meg és fizette ki. Véleménye szerint miután a megrendelő nem magyar költségvetésből finanszírozott szervezet, ezért nem vonatkozik rájuk a jogszabály.

Az ügyvezető alelnök hangsúlyozta, szeretnék, ha a bíróság nem csak a kormányhivatali határozatok törvénytelenséget állapítaná meg, de fel is függesztené azok végrehajtását. Molnár Csaba emellett azt üzente „a kormányhivatalokban ülő fideszes pártkatonáknak”, hogy mivel semmibe vették a magyar törvényeket, ezért egy kormányváltás után tettükért bíróság előtt fognak felelni.

Egy kérdésre válaszolva azt mondta, a DK és az MSZP vezetőinek előző napi tárgyalásán nem volt szó közös választási listáról vagy miniszterelnök-jelöltről, csak a 106 egyéni körzetről beszéltek. Hozzátette, hogy eddig csak MSZP-vel tárgyaltak, de később másokkal is tárgyalni fognak.

(MTI)

Összesen 29 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
írmag
2017. október 10. 18:52
"... azokat nem a DK, hanem két EP-képviselőjük rendelte meg és fizette ki. " Felénk az ilyen ostobaságra szokták mondani: nem a kútba, csak a kávájára!
cutcopy
2017. október 10. 15:48
„Orbán vagy Európa? Válassz!” Beszariak, Fletó neve helyett azt mertétek csak odaírni hogy Európa..? )
nyugalom
2017. október 10. 15:40
Megint szaladnak, mindent kintrol varnak, csak mostmar nem Moszkvatol....
Ján Fortunák
2017. október 10. 15:01
Minden jogszabálynak van hatálya, pl. területi, időbeli ill. vannak alanyai, hogy kikre terjed ki. Biztosan azért érvelnek így, mert elolvasták jogászaik a szöveget. Ez nem érzelmi kérdés, hogy szeretjük-e a DK-t vagy utáljuk. Jogi kérdés.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!