Párbeszéd: Legyen munkaszüneti nap december 24-e!

2017. október 10. 12:12

A Párbeszéd Magyarországért törvényjavaslatot nyújt be annak érdekében, hogy december 24-e is munkaszüneti nap legyen – olvasható Szabó Tímeának, a párt társelnökének sajtóközleményében. A párt szerint a munkaszüneti napok számának növelése életminőség-növekedést is jelent és egészségügyi hasznokkal jár.

2017. október 10. 12:12

A Párbeszéd Magyarországért törvényjavaslatot nyújt be annak érdekében, hogy december 24-e is munkaszüneti nap legyen – olvasható Szabó Tímeának, a párt társelnökének sajtóközleményében. A Párbeszéd a javaslat benyújtásáról a Magyar Szakszervezeti Szövetséggel is egyeztetett.

 A Párbeszéd úgy véli, hogy a társadalom részéről egyértelmű az igény: a választók szabad december 24-et szeretnének. Ezt támasztja alá a civilek által kezdeményezett népszavazás is, amelynek kiírásáért a szakszervezetek gyűjtik az aláírásokat. A Párbeszéd szerint azonban nem kell megvárni a népszavazás kiírását, helyette az Országgyűlés is pontot tehet az ügy végére. Ezért a Magyar Szakszervezeti Szövetséggel történt egyeztetés után a párt benyújtja az erről szóló törvény javaslatot.

A Párbeszéd szerint a munkaszüneti napok számának növelése életminőség-növekedést is jelent és egészségügyi hasznokkal jár. Egy újabb ünnepnap, egy újabb lépés lehet a négy napos munkahét felé, amely a párt szerint a robotika és a technológia fejlődésével, idővel egyébként is elkerülhetetlenné fog válni.

(OS-MTI)

Összesen 27 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
sagramor
2017. október 10. 15:06
Nem lehetne, hogy néha csak a javaslatot értékeljük? Nevetséges ez a hőbörgés, mikor a kormány munkaszüneti nappá tette a nagypénteket, az teljesen rendben van, de ha egy ilyen "kriptozsidó" párt adná meg a Szentesét, akkor a kurvaanyjukat.
Bástyaelvtárs
2017. október 10. 14:06
ezeket az államilag kiadott szombatokat általában a vállalkozások nem érvényesítették a dolgozóikon. Egyrészt mert nem tudták (mert egyébként is nyitva lettek volna azon a szombaton) másrészt meg akik nem azok meg azért. De ha nem lesz a tv megszavazva akkor jön a népszavazás és borítékolható, h ez meg lesz szavazva. Azért csípi a szemed, mert vérfideszesként nem bírod elviselni ha egy ellenzéki párt tesz ilyen tv javaslatot. Ha a fidesz kezdeményezi már álló fasszal tapsolnál, h lám a jófidesz - hogy a jóisten áldja meg őket mindkét kezével - megint a népért tesz valami csodálatosat.....
Vestergaard
2017. október 10. 13:28
Ez egy jó javaslat, de végezzék már el a mögöttes számításokat is hozzá. Ha megéri, akkor miért ne. (a boltoknak így is muszáj nyitva lenni a forgalom miatt, de legalább tripla bért kapnak a dolgozók érte)
Bástyaelvtárs
2017. október 10. 13:00
teljesen jogszerű a tv javaslat. 24-én már egyébként se nagyon dolgozik az ember, a fű se nő 24-én, akkor meg mért ne lehetne megszüntetni az egyébként is alibi munkanapot?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!