Bayer Zsolt haláláról beszélt az ismert médiakutató

2017. október 19. 12:45

Bajomi-Lázár Péter súlyos hibának nevezi kijelentését, és lemondott egyetemi tisztségéről.

2017. október 19. 12:45

Nem biztos, hogy egy kormánnyal nem szimpatizáló újságolvasó számára érdekes, mit írt a néhai Seszták Ágnes vagy a sajnálatos módon még élő Bayer Zsolt” – jelentette ki Bajomi-Lázár Péter médiakutató a Political Capital október elején megrendezett, budapesti konceferenciáján. Bajomi-Lázár annak kapcsán mondta ezt, hogy a média polarizált: a kormánypárti és az ellenzéki szavazók ritkán olvassák a másik oldal sajtótermékeit.

Bajomi-Lázár már a konferencia másnapján bocsánatot kért a Facebook-oldalán a Magyar Idők publicistájától. „Súlyos hibát követtem el. Senki halálát nem kívánom. Megkövetem Bayer Zsoltot” – írta a médiakutató, akit az Index szólaltatott meg. Bajomi-Lázár elmondta: még aznap tájékoztatta a Budapesti Gazdasági Egyetem dékánját és rektorát, és felajánlotta, hogy lemond a Társadalomtudományi Intézet vezető posztjáról. A rektor etikai vizsgálatot kezdeményezett, mely során megállapították, hogy a kijelentés az egyetem etikai kódexébe ütközik. Az egyetem vezetősége elfogadta Bajomi-Lázár lemondását.

Összesen 97 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Dénia
2017. október 22. 07:24
Le a kalappal. De amúgy sem volt jó elvtárs, ha ilyeneket mondott: "Bajomi-Lázár annak kapcsán mondta ezt, hogy a média polarizált: a kormánypárti és az ellenzéki szavazók ritkán olvassák a másik oldal sajtótermékeit." Azt kell mondani, hogy nincsen sajtószabadság, és szólásszabadság. Ebből következően az ellenzéki szavazók nem tudják a saját oldaluk sajtótermékeit fogyasztani, és a kormánypártit ignorálni. A kettő egyszerre nem lehet igaz.
h.kovacs
2017. október 20. 11:32
"A puszta létezésetek egyre is egyre elviselhetetlenebb és irritálóbb" vajon kitől idéztem ? és vajon lemondott-e ezekután ?
még fokozza
2017. október 20. 10:31
Most már ne haljon meg, de talán jobb lett volna, ha meg se születik. Ha már sajnos itt van, védjük meg.
nyuszifül
2017. október 20. 09:56
különösen aljas fickó ez a bajomilázár, hogy' lehet egy megboldogult emberbe (Seszták Ágnes) belerúgni?! Arról nem is beszélve, hogy Sesztáknak a körme alatt is több tehetsége volt, mint ennek a senkiházinak, valamint minden vitán felül áll jellemessége, becsületessége. Jó ember volt. Talán azért, mert nem úgy gondolkodott -hál' Istennek - mint ez a szarjankó, még nem kellene halálában is gyalázni...
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!