A kormány stratégiai partnere lesz a Munkástanácsok Országos Szövetsége

2017. október 25. 14:52

A kormány stratégiai partnere lesz a Munkástanácsok Országos Szövetsége az év végétől – derült ki Nyitrai Zsolt stratégiai társadalmi kapcsolatokért felelős miniszterelnöki megbízott sajtótájékoztatóján.

2017. október 25. 14:52

A Munkástanácsok Országos Szövetsége a kormány stratégiai partnere lesz várhatóan ez év végén, vagy a jövő év elején – jelentette be Nyitrai Zsolt stratégiai társadalmi kapcsolatokért felelős miniszterelnöki megbízott szerdán Budapesten, egy szakmai konzultációt követő sajtótájékoztatón.

Elmondta: a Miniszterelnöki Kabinetiroda, a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) és a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium (NFM), valamit a Munkástanácsok képviselőinek részvételével tartott több oldalú konzultáción a bérekre, a nyugdíjas korúakra, az életkörülményekre, a külföldi munkavállalásra, valamint a szakszervezeti reprezentativitásra vonatkozó számos kérdéskört vitattak meg.

Palkovics Imre, a Munkástanácsok elnöke elmondta, hogy megítélése szerint teljesíthető a 2022-re kitűzött 40 százalékos reálbér-növekedés. A nyugdíjasok egy részének reaktiválása a nyugdíjas szövetkezeteken keresztül szintén lehetséges, de a külföldön munkát vállalók segítését is fontos feladatnak tekinti a szakszervezeti szövetség. 

A konzultáción a napirendre került kérdésekben tovább folytatódnak a megbeszélések.

(MTI)

Összesen 4 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
útonjáró
2017. október 25. 18:15
Úgy tűnik, leomlanak a komenyisták utolsó bástyái...
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!