Vona: A gyengeség jele a plakáttépés, Orbán Viktor despota

2017. szeptember 27. 15:25

A Jobbik-plakátok leszedésének előbb-utóbb az lesz a vége, hogy „az Országgyűlés törvényt hoz arról, hogy csak a Fidesz kampányolhat, illetve csak Orbán Viktor lehet miniszterelnök” – fogalmazott Vona Gábor budapesti sajtótájékoztatóján.

2017. szeptember 27. 15:25

A Jobbik törvényes úton kíván reagálni arra, hogy több helyszínen eltávolították a kihelyezett plakátjait – közölte Vona Gábor, az ellenzéki párt elnöke szerdai budapesti sajtótájékoztatóján.

A politikus az „antidemokratikus hatalomgyakorlás mélypontjának” nevezte, hogy több, a párt tulajdonában lévő óriásplakátot eltávolítottak, szerinte ennek végrehajtására törvénytelenül utasították a kormányhivatali dolgozókat és a rendőrséget.

„Ez a fajta akció a gyengeség jele” – értékelt, hozzátéve: a kormány túllépett egy határt.

Vona Gábor azt hangoztatta: a Jobbik a „plakátháború” alatt mindig a törvényesség talaján állt, még ha törvénytelen módon is léptek fel vele szemben. Ezek közé sorolta a költségek nyilvánosságra hozatalát, azt, hogy plakátjaik rongálására nem rongálással, hanem jogi lépéssel válaszoltak, továbbá, hogy az Alkotmánybíróságnál keresnek jogorvoslatot az úgynevezett plakáttörvény miatt.

Felvetette, hogy az lesz-e a vége, hogy az Országgyűlés törvényt hoz arról, hogy csak a Fidesz kampányolhat, illetve csak Orbán Viktor lehet miniszterelnök. Ez nem a plakátokról szól, hanem arról, hogy „Orbán Viktor egy lánglelkű fiatal demokratából egy kiégett despotává lett” – fogalmazott az ellenzéki pártelnök.

Vona Gábor azt üzente: a kormánynak hat hónapja van hátra, ezt követően pedig megvalósítják az elszámoltatást, ami a korrupció mellett ki fog terjedni azokra a kormányhivatali és rendőrségi vezetőkre is, akik törvénysértő akcióra kényszerítik a dolgozókat. Egy kérdésre azt is elmondta, hogy a plakáttörvény a bérelt helyekre vonatkozott, a Jobbik azonban tulajdonba vette a jelzéssel is ellátott reklámeszközöket és azokon hirdet. 

Arra pedig, hogy Simicska Lajos nagyvállalkozó közölte, a továbbiakban nem szerepeltet politikai hirdetést saját felületein, azt felelte: értékelik a kialakult helyzetet és a napokban döntenek arról, hogyan tovább. A pártelnök megerősítette, hogy további felületek vásárlásról tárgyalnak magánszemélyekkel és cégekkel.

Vona Gábor egy másik felvetésre azt is tudatta: Zalaegerszegen pótolták az eltávolított plakátokat, jogászaik pedig még vizsgálják, hogyan tudnak törvényesen reagálni a történtekre.

(MTI)

Összesen 110 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
DavidBL
2017. szeptember 28. 23:09
Vona meg egy buzogány.
Mirákulóziai Mikmuk
2017. szeptember 27. 21:49
Zázrikám, nem a gyengeség jele a plakátok eltávolítása! Ne is haragudj,odaszarsz valahova, aztán fel vagy háborodva, hogy jó ízlésű emberek eltakarítják a szemetet. Erkölcsi kötelesség leszaggatni az ilyen mocskos jobbikos plakátokat. Orbán Viktor annyira despota,hogy egy másik európai országban pl. Németországban, már régen a börtönben csücsülnél, ha mernél ilyeneket írni Merkelről. Szerintem neked nagyon is sokat tűrnek. Ideje lenne kicsit téged is megnyesegetni, ahogyan te csináltad a saját társaiddal, csakhogy tudjad, hol van a helyed!
hátakkor
2017. szeptember 27. 19:56
Az nem lehet hogy G.Lajos palira veszi Zazrit?
Héja
2017. szeptember 27. 19:52
Vonát csücsöríteni még nem láttam. Mi minden fér az arcára... Jót nevettem.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!