Az oroszokhoz kerülhet a pécsi reptér?

2017. szeptember 21. 09:04

A Magyar Nemzet értesülései szerint a Paks II beruházás keretében a Roszatom veheti bérbe a pécs-pogányi repteret, így pedig megmenekülhet a pécsi önkormányzat is.

2017. szeptember 21. 09:04

A Magyar Nemzet értesülései szerint a Paks II beruházást is kivitelező orosz állami atomenergetikai konszernhez, a Roszatomhoz kerülhet Pécs repülőtere. A cikk szerint a reptér bérbeadását már elő is készítették, például egy orosz delegáció élén nemcsak Paksra, de Pécsre is ellátogatott Alekszej Lihacsov, a Roszatom feje, hogy szemrevételezze a légikikötőt.

A pécs-pogányi repteret az oroszok éppen a Paks II-es beruzázás miatt vennék bérbe: itt bonyolítanák le ugyanis a bővítéshez szükséges ipari és magáncélú forgalmat. Elhelyezkedése is előnyös az oroszoknak, hiszen Pécs és Paks között közvetlen autópálya-kapcsolat van. A Magyar Nemzet információi szerint ez megmenthetné az egyre komolyabb adósságot felhalmozó pécsi önkormányzatot is, mivel az ügylettel a Pécs határában fekvő repteret felvásárló kormányzat is jelentős pénzekhez jutna.

A létesítményt az önkormányzattól az állam a Magyar Nemzet szerint 2,8 milliárdos áron veheti meg.

Összesen 53 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
brekker
2017. szeptember 21. 12:53
Nem olvasod rendszeresen az igazikonzervatív újságírás zászlóshajóját.
SonGoku nagyfaterja
2017. szeptember 21. 10:20
A legvidámabb barakk szeretettel várja őket! A tetves komcsifattyak sajnos még nem pusztultak ki, pedig időszerű lenne, hogy az összes megdögöljön végre!
madarasi.abel
2017. szeptember 21. 10:15
tényleg: hány százalékos az a nagyon jó orosz hitel, amiből reaktort fognak nekünk építeni?
még fokozza
2017. szeptember 21. 09:57
Akkor továbbra is tudjuk adni a pécsi focistáknak az évi 200 milliót!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!