A magyar kormány programjához csatlakozik a Bosch

2017. szeptember 06. 13:52

A Bosch cég magyarországi helyzetéről tárgyalt Orbán Viktor és Daniel Korioth szerdán a Parlamentben. Szintén szerdán Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter és az ügyvezető igazgató szerződést írt alá, mi szerint a Bosch-csoport csatlakozik a magyar kormány beszállítói fejlesztési programjához.

2017. szeptember 06. 13:52

A Bosch cégnek a magyar gazdasági életben betöltött szerepéről és fejlesztési terveiről is szó volt Orbán Viktor miniszterelnök és Daniel Korioth, a Robert Bosch Kft. ügyvezető igazgatójának megbeszélésén az Országházban –  mondta Havasi Bertalan, a kormányfő sajtófőnöke. A szerda délelőtti megbeszélésen részt vett Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter is.

Megállapították: a külföldi termelő és fejlesztő vállalatok közül mára a Bosch lett Magyarország legnagyobb munkáltatója; eddig 370 milliárd forint értékben fektetett be hazánkban, amihez a magyar kormány mintegy 20 milliárd forint költségvetési támogatást nyújtott. Mindezek eredményeként a cég 15 ezer magyar embernek ad munkát Budapesten és több vidéki városban is. A Bosch a jövő modern iparának fejlesztési munkálataiban nagy szerepet szán Magyarországnak, ahol a kutatás-fejlesztési és mérnöki területen további komoly lehetőségeket lát – ismertette a megbeszélésen elhangzottakat az államtitkár.

Szintén szerdán nyilvánosságra hozták, hogy a Bosch-csoport csatlakozik a magyar kormány beszállítói fejlesztési programjához. Az erről szóló szándéknyilatkozatot Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter és Daniel Korioth írta alá.

Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter hangsúlyozta: a beszállítói hálózat fejlesztése a kormány és a magyarországi gyártók közös érdeke. A magyar kormány azt kívánja elérni, hogy minél több magyar kis- és középvállalkozás megfeleljen a nagyvállalatok követelményeinek. A nemzetgazdasági miniszter rámutatott: a Bosch stratégiai partnere a magyar kormánynak, a beszállítói fejlesztési programhoz való csatlakozásuk fontos lépés, a világcég az egyik legnagyobb német befektető Magyarországon. A cégcsoport kiterjedt beszállítói hálózattal rendelkezik és a magyarországi fejlesztési elképzeléseik megfelelnek a magyar iparpolitika prioritásainak – tette hozzá a politikus.

(MTI)

Összesen 21 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Akitlosz
2017. szeptember 06. 18:59
"A magyar kormány azt kívánja elérni, hogy minél több magyar kis- és középvállalkozás megfeleljen a nagyvállalatok követelményeinek." Kimaradt a mondatból a külföldi szó. A nagyvállalatok nem magyarok.
Akitlosz
2017. szeptember 06. 18:58
Piacgazdaság van mi? Jó politikai kapcsolatok nélkül egy bizonyos nem túl magas szint felett nem lehet üzletelni.
Megtalálta
2017. szeptember 06. 15:13
Az euró szerintem akkor működne jól, ha három ország használná: Németország, Ausztria és Magyarország. :D
2017. szeptember 06. 15:02
A Bosch automata mosógépem csapágyas lett, olyan hangja van, egy Tigrisch tanknak. A nagy Bosch konyhai robotgépemnek pedig két eleme hibásodott meg, pedig mindkét gép ára 120 ezer forint felett volt, amennyi pénzért már jobbat reméltem. Az előtte lévő Hajdú automatám majdnem 25 éves volt, amikor elajándékoztam, mert már több helyen rozsdásodott, de egyébként hibátlanul működött, de hát ugye a designe! A fentektől persze függetlenül az a véleményem, hogy ezek a hangzatos stratégiai megállapodások eléggé hasonlítanak a maffia védelmi pénz szedési akcióihoz.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!