Világbajnokok lettek vízilabdásaink a masters-vb-n

2017. augusztus 14. 08:45

Az oroszokat legyőzve lett világbajnok a Kemény Dénes irányította magyar férfi vízilabdacsapat a masters-vb-n.

2017. augusztus 14. 08:45

A háromszoros, kétszeres és egyszeres olimpiai bajnokok alkotta magyar férfi vízilabdacsapat szerezte meg az első helyet a budapesti masters vizes világbajnokságon a 40 év felettiek kategóriájában.

Az egykori sikerkapitány, Kemény Dénes irányította, Millennium néven szereplő gárda a vasárnap esti döntőben orosz riválist vert 16-3-ra a teltházas margitszigeti Hajós Uszodában, így mind az öt meccsét megnyerve lett világbajnok.

A magyar együttesből a hat háromszoros olimpiai bajnok közül Biros Péter volt a legeredményesebb, aki többször is betalált a szentpéteváriak kapujába.

A nőknél a 30 év felettiek kategóriájában is magyar siker született: az 1994-es római vb-n aranyérmes válogatott több tagját, így a kétszeres vb-győztes Stieber Mercédeszt is felvonultató együttes diadalmaskodott.

(MTI)

Összesen 7 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
KannibálTatárÚr
2017. augusztus 15. 18:15
A vizilabdázókat tartom a legkomolyabb sportembereknek. Ennek tapasztalati okai vannak. A bazén egyik végén a vizilabdázók edzettek, a másik végén mi, amatőrök úszkáltunk. A labda véletlenül elém került. Előzékenyen visszadobtam, azaz akartam dobni, de lesüllyedtem, nem tudtam eldobni. Végül csak beleütöttem, hogy visszamenjen. Azóta csodálója vagyok a vizilabdázóknak, akik lövéskor derékig kiemelkednek a vízből, a kapusoknak pedig még az úszónadrágjuk is. (Saját tapasztalatom alapján nem is hiszem, hogy nincs vmi rakéta szerkesztve a lábukra).
balbako_
2017. augusztus 14. 09:47
Most, hogy nem volt teljesítménykényszer sem bennük, sem az ellenfelekben megmutatták milyen csodásan szép játék a póló. És ebben a világon ezek a fiúk a legjobbak.
Mich
2017. augusztus 14. 09:37
Vigaszdíj..., oké...
Antigoné
2017. augusztus 14. 09:34
Emlékszem, balatoni nyaraláson szurkoltam nekik az athéni olimpia idején - nem is eredménytelenül -, a "fiúk" még mindig első osztályúak.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!