Vágóhidat vásárolt Csányi Sándor

2017. augusztus 14. 11:16

Csányi Sándor tulajdonában került a 2017 tavaszán felavatott mohácsi vágóhíd. Az OTP elnök-vezérigazgatókának birtokában álló budapesti székhelyű, márciusban alapított Pick Vágóhíd Holding Kft. vásárolta meg a 2,5 milliárd forintos jegyzett tőkéjű MCS Vágóhíd Zrt.-t.

2017. augusztus 14. 11:16

Megvásárolta az új mohácsi vágóhidat működtető MCS Vágóhíd Zrt.-t a Csányi Sándor tulajdonában álló Pick Vágóhíd Kft.  A nagy mohácsi vágóhidat Orbán Viktor jelenlétében 2017 áprilisában avatták fel – írta az agrárszektor.hu

Az oldal értesülései szerint a tranzakció tulajdonképpen a mohácsi vágóhíd visszavételét jelentette csupán, mert 2014-ben, az építkezések megkezdésekor a  Csányi-érdekeltségű Bonafarm Csoporthoz tartozó Pick Szeged Zrt. szakmai tulajdonosa volt a vágóhídi beruházást végző cégnek. „Az MCS Zrt. vezérigazgatói posztját Pókos Gergely tölti be, aki a Bonafarm Csoport vezérigazgató-helyettese is. A cég hét fős igazgatóságában Pókos mellett Nagy Endre, Sutka László, Csányi Attila, Éder Tamás, Ádám János és Gerbrant Redmer de Boer kapott helyet” – közölte az agrárszektor. 

A vágóhíd 21 milliárd forintos beruházást jelentett, elkészülvén viszont egy műszakban üzemelve is évi egymillió sertés feldolgozására lesz képes. Ezzel a teljesítménnyel a vágóhíd a második legnagyobb húsipari üzem lesz Magyarországon. Az állatokat jórészt a Bonafarm termelési integrációjában kívánják előállítani – értesült az agrárszektor.hu.

Csányi Sándor legutóbbi gazdasági befektetéseiről itt írtunk. 

Összesen 20 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
GV0917
2017. augusztus 14. 23:18
Kassait, Szabót és tettestársaikat pedig mészárosnak-ők ölnek, hasítanak .A bontóban meg a fegyelmi bizottságot hentesnek alkalmazza. Ők fosztják meg a :SONKÁT a CSÜLÖKTŐL a LÁBAT a KÖRÖMTŐL,szegény csóró nézőt meg az ÖRÖMTŐL!
liberálzöld.
2017. augusztus 14. 18:27
WTF? Csányi eladta magának a vágóhidat? Aztaaa......
császár
2017. augusztus 14. 15:05
Mohácson lassan együtt van minden, ami az igazi minőségi nagy tételű amerikai sonkaexporthoz kell az Éder tudja ezt, mert még z ő idejében több ilyent is kiépítettünk, ahol a kukuorictermeléstől a dertéstenyésztésen át a minőített gyártásig minden megvolt. Ezeket a gyárakat aztán az első lépvsőben szarért-hugyért eldták. Tamásnak Úgy látszik eszébe jutott valami. Csányi pedig egy okos oligarch.
hátakkor
2017. augusztus 14. 12:49
Igen korszerű a mohàcsi vágóhíd.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!