Szeptemberben dönt Orbán a holland ügyről

2017. augusztus 30. 19:56

A szeptember 29-i EU-csúcsig vár, majd ekkor tárgyal a holland miniszterelnökkel, és hoz döntést a holland ügyről Orbán Viktor – nyilatkozta Szijjártó Péter külügyminiszter.

2017. augusztus 30. 19:56

A szeptember végi EU-csúcsig vár a magyar kormányfő a holland diplomáciai botránnyal kapcsolatos döntésével – írja a Hír TV. Erről Szijjártó Péter külügyminiszter beszélt a dán kollegájával történő tárgyalása után.

Mint ismeretes, a diplomáciai botrány Magyarország és Hollandia között azután robbant ki, miután Gajus Scheltema budapesti holland nagykövet a 168 Óra interjújában azt nyilatkozta, „a terroristák ugyanolyan elvek mentén kreálnak ellenséget, mint a magyar kormány”. Ezután Szijjártó hazarendelte az amszterdami holland nagykövetet, és bocsánatkérést követelt. És bár a holland külügyminiszter elhatárolódott Scheltema kijelentésétől, bocsánatot nem kért – sőt, Magyarországnak a civiltörvényt és a jogállam helyzetét is felrótta.

Szijjártó Péter azt nyilatkozta, a holland külügyminiszterrel együtt mindent megtettek amit lehetett. Hozzátette, ezután a kormányfőkön a sor: „innentől kezdve mi megvárjuk a szeptember 29-i csúcsot, amikor a miniszterelnököknek is lesz erről módjuk eszmét cserélni, és miután ezt a konfliktust le tudjuk zárni” – fogalmazott.

Összesen 136 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
áfonya
2017. augusztus 31. 09:26
Ma reggel embercsempészeken ütött rajta a szegedi kommandó. A házkutatások során a nyomozók több, az embercsempészek közötti kapcsolattartásra használt eszközt foglaltak le. Az ügyben KR NNI Nemzetközi Bűnözés Elleni Főosztály bűnszervezetben elkövetett embercsempészés bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt folytat eljárást. A feltételezett elkövetőket őrizetbe vették és előterjesztést tettek előzetes letartóztatásuk indítványozására. A magyar rendőrség együttműködik a román és szerb hatóságokkal, hogy feltérképezzék a gyanúsítottak kapcsolatrendszerét. https://www.hirmagazin.eu/ma-reggel-embercsempeszeken-utott-rajta-a-szegedi-kommando
Peter8811
2017. augusztus 31. 07:49
Nem kell ezt olyan komolyan venni, lehet tíz holland tojásból evett rántottát a holland nagykövet és megzavarta az amúgy is gyenge agyát.
áfonya
2017. augusztus 31. 07:13
Európát meglehet védeni ,ahhoz olyan vezető kell mint Orbán nem hazaáruló eus vezetők . Másik érdekes dolog Európának tiltják a fegyverhasználatot az önvédelmet közben a tiltók bombáznak . Európa elveszítette az önvédelmi önrendelkezési jogát ,azok tiltják a védekezést akik rátámadnak békés országokra. Gyilkos banda Erurópát rákényszeríti hogy legyilkoltassa magát.
balbako_
2017. augusztus 31. 04:46
Az Orbán kormányok alatt Magyarország nem szólt egyetlen ország belügyeibe sem, kizárólag tagországi jogait gyakorolta, amikor az Unió jobbítására tett javaslatokat. Jó volna, ha mások is ezt tennék.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!