Fodor Gáborék nem tudják, hol van a székhelyük

2017. augusztus 15. 10:39

A Magyar Liberális Párt mindkét népszavazási kezdeményezését visszautasította hétfőn a Nemzeti Választási Iroda. A liberális párt rosszul írta a kezdeményezésre a saját székhelyének címét.

2017. augusztus 15. 10:39

A Magyar Liberális Párt két népszavazási kezdeményezést nyújtott be a marihuána legalizálása kapcsán. Az első kezdeményezés a marihuána fogyasztásának büntethetőségét szüntette volna meg, a másik pedig a marihuána orvosi célú felhasználását engedélyezte volna.

A Nemzeti Választási Iroda elnöke, Pálffy Ilona azonban formai okokból mindkét népszavazási kezdeményezést visszautasította, mivel a kérdést benyújtó személy meghatalmazásán más székhely szerepel, mint a kezdeményezésről szóló dokumentumban – írja a Magyar Nemzet.

A választási szerv határozatával szemben nincs jogorvoslati lehetőség, de a kérdés újra benyújtható, és amennyiben sikerül tisztázni, hogy hol is van a párt pontos székhelye, akkor a Nemzeti Választási Bizottság elé kerülhet az előterjesztés.

Amennyiben hitelesítik a liberális párt kérdéseit, akkor 120 napjuk lesz Fodor Gáboréknak arra, hogy összegyűjtsenek 200 ezer érvényes aláírást. Ha sikerül összegyűjteni a megfelelő számú érvényes aláírást, akkor az Országgyűlésnek ki kell írnia a népszavazást a kérdésről.

 

Összesen 2 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
roccobaba
2017. augusztus 15. 22:03
Ezenkívül, még sokmindent nem tudnak Fodor Gáborék.
Julismama2
2017. augusztus 15. 12:07
:) :) :) :) :) :) :) :) :)
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!