Etikai vizsgálatot indít maga ellen Ungár, a Momentum-alelnök kiakadt

2017. augusztus 09. 19:47

Egyre nagyobb a felhajtás Ungár Péter a Momentum fesztiváljáról való kitiltása után: az LMP-s politikus nem sokra emlékszik, de elnézést kér, és etikai vizsgálatot kezdeményez maga ellen. Soproni Tamás Momentum-alelnök pedig a Facebookon rohant ki az Ungárt védők ellen.

2017. augusztus 09. 19:47

Etikai vizsgálatot kezdeményezett maga ellen az LMP-s Ungár Péter – erről a politikus szerdán megjelent Facebook-posztjában ír. Korábban már írtunk róla, hogy az LMP-s politikust kitiltották a Momentum által szervezett bodajki Nyitás Fesztiválról. Azóta még többet tudtunk meg az ügyről: a Momentum Ungárt az összes rendezvényéről eltiltotta, miután kiderült, hogy a fesztiválon minősíthetetlenül viselkedett, többeket zaklatott, és a biztonsági személyzettel is összetűzésbe keveredett.

Ungár elmondta: a részletekre nem emlékszik pontosan, csupán arra, hogy egy biztonsági őrrel volt konfliktusa. Most azonban a Facebookon is megszólalt: bejegyzésében kifejti, sajnálja a rendezvényen történteket, és kész minden érintettől bocsánatot kérni. Hozzáteszi: tiszteletben tartja a Momentum döntését, miszerint nem vehet részt a szervezet további rendezvényein. 

„Bár a fesztiválon magánemberként vettem részt, és nem volt semmilyen hivatalos célja az ottlétemnek, pártomban etikai vizsgálatot kezdeményeztem az ügyben” – zárja közleményét az LMP-s politikus.

Eközben a Momentum alelnöke, Soproni Tamás egy indulatos Facebook-bejegyzésben rohant ki azok ellen, akik Ungárt védték az eset nyilvánosságra hozatala után. Soproni többek között kikelt az LMP-közeli Reflektor blog Facebook-posztja ellen is, melyben csak annyival kommentálták Ungár esetét, hogy „Rock and roll”. 

Megnézném, mennyire lenne rock and roll, ha a te lányodra vagy fiadra mászna rá valaki az akarata ellenére – tette hozzá a Momentum-alelnök az Ungár Péter a fesztiválon tanúsított viselkedésére reagálva.

Bejegyzése végén Soproni megjegyzi: „kurva jó”, hogy a jobb-és baloldal gondolkodói is egyaránt egyetértenek abban, hogy az alkoholizmus nem probléma Magyarországon.

 

Összesen 76 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Csomorkany
2017. augusztus 10. 09:29
Azért én etikai vizsgálat nélkül, belső lelkiismeretem alapján is tudni vélném, mi ilyenkor a teendő: elkullogni, csöndben lenni, és fölépíteni valamilyen magánéleti egzisztenciát tisztes munkából. Francért égetik ilyen marhák az LMP-t?
br-o
2017. augusztus 10. 09:11
Lányokra ÉS fiúkra is rámászott?
Timur Link
2017. augusztus 10. 01:25
"ha a te lányodra vagy fiadra mászna rá valaki az akarata ellenére" Most már erősen kíváncsi lennék, hogy melyikre? Mindkettőre?
néhai Ch.Pilot
2017. augusztus 10. 00:36
Etikai vizsgálatot indít maga ellen Ungár Petra. Jó is lesz az! 1. Etikai vizsgálatot indít maga ellen (vállról indítható rakéta helyett sajnos). 2. Levezeti. 3. Elítéli magát. 4. Fellebbez. 5. Elutasítja.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!