MSZP: A vizes vb első rekordja, hogy kilencszeresére nőttek a költségek

2017. július 07. 13:21

„Az elúszó milliárdok versenyszámában” Magyarország a győztes – hangoztatta Horváth Csaba, az MSZP fővárosi képviselője pénteki, hajókázással egybekötött sajtótájékoztatóján.

2017. július 07. 13:21

Az MSZP szerint már megszületett a jövő héten kezdődő budapesti vizes világbajnokság (vb) első rekordja: az eredetihez képest kilencszeresére drágult a rendezvény.

Horváth Csaba, az ellenzéki párt fővárosi képviselője pénteki, hajózással egybekötött sajtótájékoztatója után elmondta, „az elúszó milliárdok versenyszámában” Magyarország az első, és ez egyben világcsúcsot is jelent. Azt mondta, noha még egy karcsapás sem történt a medencékben, a vizes vb már most a pazarlás szinonimája.

Rámutatott: 2014-ben a pályázat elnyerésekor a szervezők 14 milliárd forintra becsülték a rendezési költségeket, három évvel később ez az összeg 130 milliárd forintra tehető. Megjegyezte, nem tudni, mennyibe kerül a bontás, így a rendezés költsége elérheti akár a 150 milliárd forintot is. Szóvá tette, hogy a világsztár nélküli ünnepélyes megnyitó 3,4 milliárd forintba, a Batthyány térnél lévő ugrótorony pedig 3 milliárd forintba kerül.

Fürjes Balázs, az egyes kiemelt budapesti beruházásokért felelős kormánybiztos „ezt biztos nem fogja megúszni” – hangoztatta a politikus, aki beszélt a Puskás Stadion hatszorosára nőtt költségeiről, a Városliget „szétveréséről” és a minisztériumok Várba költözésének „ellopott százmilliárdjairól”.

Horváth Csaba elmondta, a hajóúton megtekintették a vb főbb helyszíneit, a Duna Arénát, a Hajós Alfréd uszodát, az ugrótornyot és a megnyitó a Dunán, a Lánchídnál felállított színpadát.

(MTI)

Összesen 74 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
nyugalom
2017. július 07. 20:08
Sokkal szebb lenne, ha most az mszp a diakok penzevel foglalkozna, Czegledi helyett szolidarisak legyenek es fizessenek! Ha a barat bajban van illik kisegiteni, persze a dk-val egyutt!
hátakkor
2017. július 07. 16:20
"MSZP: A vizes vb első rekordja, hogy kilencszeresére nőttek a költségek" Természetesen nem nőttek kilencszeresére a költségek. Mindenesetre a költségvetés - köszöni szépen - jól van. Nem volt ez mindig így. Ha másutt nem , Őszödön meghallgathatták a szélhámosukat, hogy nem csak az idióta nem tudta tartani a számokat, de maga Surányi elvtárs, meg a többi "reformközgazdász" is elszámolta magát. Simor elvtársat egyenesen SMS-ben hívták haza svájci síeléséből, hogy kiszáradtan a pénzpiacok, levették a "Beindultunk!" plakátokat és méltoztasson két A4-es papírkát aláírni, mint MNB elnök. Az IMF és az EB már aláírta.
Megtalálta
2017. július 07. 15:59
Értjük mi, hogy mi a probléma. Az a probléma, hogy a Fidesz, ellentétben az MSZP-vel, nem csak szavazatot vásárol. A voksok reményében is szokott költeni, tény, nem ez a kizárólagos életcélja.
BőröndÖdön
2017. július 07. 15:26
Akkor is boldogok a birkák!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!