Meghosszabbíthatják a felcsúti kisvasutat

2017. július 26. 10:53

Mintegy 8,5 milliárd forintnyi összeget fordít a kormány kisvasútfejlesztésre – így megvalósulhat Orbán Viktor korábbi kijelentése, miszerint a felcsúti kisvasutat Bicskéig, majd Lovasberényig hosszabbíthatják meg.

2017. július 26. 10:53

8,5 milliárd forintot szán a kormány kisvasútfejlesztésre – derül ki a kedden megjelent Magyar Közlönyből. A Magyar Nemzet úgy értesült, ebből az összegből többek között a Vál-völgyi (felcsúti) kisvasút Bicskéig tartó meghosszabbításának megtervezését is fedeznék. 

Ily módon finanszíroznák továbbá az Alcsútdobozi arborétumot Vértesacsával összekötő kisvasúti szakasz megvalósítási tanulmányát is. A keskeny nyomtávú vonalat Bicske és Lovasberény között is megépítenék, ám ez csak a második szakaszban fog megvalósulni, melyhez pótlólagos költségvetési forrást biztosítanak.

A felcsúti kisvasút meghosszabbításáról egyébként 2015-ben már Orbán Viktor is beszélt: a vonalat ért folyamatos kritikákra úgy reagált, „ha támadják a kisvasutat, akkor meg kell hosszabbítani Bicskéig, és ha akkor is támadják, akkor meg Lovasberényig”

Az Átlátszó.hu megszerezte a kisvasutat üzemeltető Felcsúti Utánpótlás Neveléséért Alapítvány kimutatását a kisvasútra eladott jegyek száma iránt érdeklődve. Itt kiderült, átlagosan napi 113 jegyet adtak a kisvasútra, és hét napon is előfordult, hogy a szerelvények utasok nélkül közlekedtek.

Összesen 137 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
doxi
2017. július 27. 08:41
Száz vasutat, ezeret. Kéne még egy körvasút is, ami 13 x kerüli körbe Orbán házát és a végállomása a nappaliban van.
khomeini
2017. július 27. 07:45
látom, senki nem linkelte még be: szóval van a hír a Magyar Nemzet meg a hvg tálalásában, és van a maga valójában. Itt el lehet olvasni, hogy egyébként a valóságban mi mindenre megy a pénz kisvasút-ügyileg: http://fonodo.reblog.hu/a-kisvasuti-penzek-zome-felujitasra-megy
FOB
2017. július 26. 23:56
Elvtársak, arccal a kisvasút felé!
liberálzöld.
2017. július 26. 14:42
Hadd játsszon a szegény kis purdé! Gyerekkorában nem kapott vonatot a komcsi apjától, hát most adjunk neki mi!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!