Harrach: Szent László hatékony, keresztény, európai uralkodó volt

2017. június 14. 10:56

Szent László király egyensúlyt tartott Nyugat és Kelet között, felvirágoztatta Magyarországot, hatékony, keresztény, európai uralkodó volt – nyilatkozta Harrach Péter a Szent László-emlékévről szóló határozati javaslat kapcsán.

2017. június 14. 10:56

Harrach Péter a KDNP frakcióvezetője Budapesten azzal kapcsolatban tartott sajtótájékoztatót, hogy az Országgyűlés szerdán Szent László-emlékévről szóló határozati javaslatot fogadhat el. A frakcióvezető kiemelte, hogy Szent László király egyensúlyt tartott Nyugat és Kelet között, felvirágoztatta Magyarországot, hatékony, keresztény, európai uralkodó volt. Kitér arra is, hogy egyházi és „egy valódi civil szervezet” kezdeményezésére már tartottak megemlékezéseket, s továbbiak is várhatóak. 

Gaal Gergely, a Szent László-év tanácsadó testületének elnöke elmondta: a nemzetpolitikai államtitkárság támogatása mellett a Pro Patria Egyesület egész éves programsorozatra kapott meghívást. Úgy fogalmazott: a magyarságnak és a közép-európai nemzeteknek ma is van felelőssége, küldetése a keresztény gyökerű európai civilizáció védelmében, s ehhez Szent László jó példát mutat.

A határozati javaslatot Kövér László (Fidesz), az Országgyűlés elnöke és Semjén Zsolt (KDNP) miniszterelnök-helyettes kezdeményezte. A javaslat szerint az Országgyűlés az idei esztendőt Szent László emlékévvé nyilvánítja az uralkodó trónra lépésének 940., szentté avatásának 825. évfordulója alkalmából. Az Országgyűlés támogatja és szorgalmazza mind az anyaországban, mind a határon túl élő magyarság és a diaszpóra magyarsága körében olyan rendezvények, megemlékezések szervezését, oktatási segédanyagok készítését, amelyek hozzájárulnak a Szent Lászlóról való méltó megemlékezéshez.

(MTI)

Összesen 29 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
zakar zoltán béla
2017. június 14. 12:03
Nem ártana..........
malakka
2017. június 14. 11:45
Ne vonyítsatok már, jövőre kétharmaddal kormányra kerültök, és visszamenőleg meghirdethetitek az orbán- és fideszmentes emlékévet. Szánalmas.
néhai Ch.Pilot
2017. június 14. 11:40
Mielőtt a ballib csőcselék félreértené: Szent László magyar és nem héber király volt.
SonGoku nagyfaterja
2017. június 14. 11:31
Vénember, ha László még éldegélne és valódi keresztényhez (soha nem volt az) méltó módon betartatná a saját törvényeit, akkor te meg a többi gyászhuszár a rehabilitációs bizottság előtt bizonygatnátok karok nélkül, hogy jogosultak vagytok a megváltozott munkaképességű státuszra.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!