A debreceni állatkert büszkesége: a héthetes tigriskölyök

2017. június 14. 11:29

A debreceni állatkertben először született tigris, a héthetes kölyköt kedden mutatták be a sajtónak és a közönségnek.

2017. június 14. 11:29

Nagy Gergely Sándor, a debreceni állatkert igazgatója elmondta, hogy a debreceni állatkertben 1973 óta tartanak tigriseket, és az Európai Fajmegmentő Program keretében történő előkészítő program segítségével gyarpodhatott végre az állomány.

 A héthetes szibériai kistigris szülei, 2014-ben Angliából, illetve Franciaországból érkeztek Debrecenbe. Az igazgató elmondta, a tigriskölyök anyjának nem volt teje, így kézből etették, és az állatkert gondozói „nagy titokban és odaadással nevelték az elmúlt hetekben”.

Az egészséges és életerős kölyöktigris a sajtótájékoztatón mikrochipet kapott, majd a kifutóval ismerkedett. A kistigris nevére az interneten szavazhatnak majd a debreceniek. Nagy Gergely Sándor elmondta, a kölyök egy évig lesz a Nagyerdőben, utána a fajmegmentő program keretében egy másik állatkertben járulhat majd hozzá faja fennmaradásához.

(MTI)

Összesen 7 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Akitlosz
2017. június 14. 21:48
Aztán fiú vagy lány? Még nem tudni, de a nevéről már szavazni kell?
Kurucz-Infós Móric
2017. június 14. 12:44
Rendben van,feladom!
Kurucz-Infós Móric
2017. június 14. 12:43
https://hu.m.wikipedia.org/wiki/Szibériai_tigris
Kurucz-Infós Móric
2017. június 14. 12:40
Ha és amennyiben az oroszlán(y) az állatok királynője,akkor az állatok császára a szibériai tigris,még a(z orosz) medvét is levadássza,ha már nagyon korog a gyomra: https://hu.m.wikipedia.org/wiki/Szibériai_tigris
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!