Közel százmilliárdból fejlesztik a honvédséget

2017. május 16. 10:31

Mind a 197 járásban önkéntes tartalékos egységet állítana a honvédség – írja a Magyar Idők a Honvédelmi Minisztériumra hivatkozva. A HM továbbá bejelentette: közel százmilliárd forintból fejlesztik a honvédséget.

2017. május 16. 10:31

Az idén és jövőre is jelentősen bővülő költségvetés megteremti a fejlesztési programok és a haditechnikai modernizáció felgyorsítását, amelyek egyebek mellett a légi, légvédelmi, a földi, valamint a tüzérképességek fejlesztése mellett a vezetés és irányítás rendjét is korszerűsítik – írja a Magyar Idők a Honvédelmi Minisztérium tájékoztatására hivatkozva. 2018-ban a honvédelemre 428 milliárd forintot szánnak, ami a GDP 1,05 százaléka. A megemelt költségvetési összeget túlnyomórészt a Zrínyi 2026 programban megfogalmazott fejlesztésekre fogják költeni. A kiemelt fejlesztésekre és a megkezdett programok folytatására így mintegy 95 milliárd forint jut.

A jelentősebb pénzügyi források a katonák egyéni felszerelésének, harctéri fegyverzetének és a haditechnikai képességeknek a fejlesztése mellett az önkéntes tartalékos rendszer új alapokra épített továbbfejlesztését és lehetővé teszik. A Honvédelmi Minisztérium célja, hogy a modern Magyar Honvédség mellett mind a 197 járásban legyen önkéntes tartalékos egység, írja a napilap.

Összesen 20 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Gregorius
2017. május 16. 17:38
Ez valószínűleg az amerikai Nemzeti Gárdát (valamiféle tartalékos haderő) modellezné. Azoknak azonban nemcsak kézifegyvereik, hanem repülőik, páncélosaik és tüzérségük is van, azaz tényleges erőt képviselnek.
Mystes
2017. május 16. 13:49
az amerikaiak is csak kihasználják azonban a lengyeleket! sokkal többet érnének azzal, ha a V4-ek közös hadsereget hoznának létre. ez a középeurópai hadsereg meg tojna az összes "nagyhatalomra"! mit nem lehet azon megérteni, hogy csakis az itteni helyieknek vannak közös érdekeik!? bárki, ismétlem bárki, legyen az orosz, kínai vagy amerikai - idegen érdek! __soha__ nem lesz önzetlen! EZÉRT kell helyi hadsereg.
káli
2017. május 16. 13:29
Remélem az összes alkoholista polgárőr belép!!! Orbán munkásőrség!! D D D
szotyiratöbbpénzt
2017. május 16. 12:07
Az önkéntes tartalékos egységek mit fognak csinálni?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!