Botka: Magyarország érdeke a baloldali politika

2017. május 09. 18:58

Botka László az MSZP miniszterelnök-jelöltje a párt tatabányai utcafórumán a Fidesz leváltását és adócsökkentéseket ígért. A politikus szerint a kormány minden döntésében ott van az igazságtalanság, ezt jelzi a tanszabadság elvétele, az egészségügy helyzete és a munkások jogainak korlátozása is.

2017. május 09. 18:58

Botka László szerint ma Magyarországon az emberek döntő többségének legnagyobb problémája az igazságtalanság. Az MSZP miniszterelnök-jelöltje keddi tatabányai utcafórumán, mintegy száz résztvevő előtt azt mondta, hogy az orbáni kormányzás hét esztendeje igazságtalanná tette az országot. Ott van az élet minden területén, tetten érhető az iskolákban a tanszabadság elvételével, a leromló egészségügyben és a munkahelyen a munkások jogainak elvételével, „az emberek érzik hogy az igazságtalanság ott van a Fidesz-kormány minden döntésében” – jelentette ki 

Botka László azt mondta: nem igaz, hogy a Fidesz az adócsökkentés kormánya, mert az átlagos és az átlag alatti jövedelmeknél az egész EU-ban Magyarországon a legnagyobb az adóelvonás. „A Fidesz-kormány az átlag alatti és az átlagos jövedelemmel rendelkezőknél, a minimálbéreseknél a fizetésnapon már a borítékból kilopja az egyharmadot” – fogalmazott.

A politikus kiemelte, pártjuk programja az adócsökkentés: jelentősen csökkenteni akarják az átlagos vagy átlag alatti jövedelműek adóelvonását, hogy „mindenkinek ebben az országban emberhez méltó, biztonságos megélhetése legyen”. Botka László kijelentette, hétről hétre érzi, hogy a magyar emberek döntő többsége kormányváltást akar.

„Meggyőződésem, hogy Magyarország alapvető érdeke a baloldali politika”

– mondta az Botka, majd hozzátette, hogy ennek érdekében tizenegy hónap múlva le fogják váltani a Fideszt.

Molnár Gyula, az MSZP elnöke hozzátette: pártjának van programja, miniszterelnök-jelöltje és 106 képviselő-jelöltje. „Megvan a kritikus tömeg ahhoz, hogy kormányváltás legyen. Nekünk az a feladatunk, hogy ebből a kritikus tömegből kormányváltó többséget csináljunk 2018 áprilisában" – fogalmazott a szocialista politikus.

(MTI)

Összesen 177 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Tatulus
2017. május 11. 19:39
Szerencsétlen! Felhomályosítalak - senkinek sem érdeke! Az ország érdeke meg az lenne, hogy tünjetek el a p..ba.
dream killer
2017. május 11. 09:18
Lacikám, ha te még a baloldal-jobboldal múlt századi varázsában élsz, jobb ha most adod fel, azonnal.
Karbantartó9
2017. május 10. 21:57
Csak pár majomnak van szüksége ilyesmire. Anarchista barmok!
puszika
2017. május 10. 16:59
Ohó Botka elvtárs!! Boríték már régen nincs!! Ön még mindig a Szabad Nép félórákra jár!!!!!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!