Lázár: Csökken a paksi atomerőmű-bővítés dokumentációjának titkossága

2017. április 27. 15:47

Ha Orbán Viktor nem ment volna el az Európai Parlament ülésére, akkor felmosták volna velünk a padlót Brüsszelben – mondta Lázár János csütörtöki sajtótájékoztatóján. A Miniszterelnökséget vezető miniszter ugyanakkor bejelentette: csökkentik a paksi atomerőmű-bővítés dokumentációjának titkosságát.

2017. április 27. 15:47

Jelentős mértékben csökkenti a paksi atomerőmű-bővítés dokumentációjának titkosságát Lázár János Miniszterelnökséget vezető miniszter. A politikus csütörtöki budapesti sajtótájékoztatóján elmondta: az általa kezdeményezett átminősítési eljárás után az Oroszországgal kötött megvalósíthatósági szerződés döntő részét – a projektet nem kockáztató módon és mértékben – hozzáférhetővé teszik. 

Lázár szerint Orbán nélkül felmosták volna velünk a padlót Brüsszelben 

Lázár János Miniszterelnökséget vezető miniszter azt tartja a szerdai brüsszeli vita legfontosabb eredményének, hogy Orbán Viktor miniszterelnök és a kormány megvédte az ország érdekét.

A tárcavezető úgy fogalmazott: ha Orbán Viktor nem ment volna el az Európai Parlament ülésére – ahol az egyik napirendi pont a magyarországi helyzet volt –, akkor „felmossák a padlót velünk”. A felsőoktatási törvény módosítása miatt indított európai bizottsági kötelezettségszegési eljárás ügyében Lázár János arra hívta fel a figyelmet: a brüsszeli testület nem a tanszabadságért, hanem üzleti kérdések miatt – a szolgáltatások szabad áramlásáért – fejezte ki aggodalmát. Hozzátette: a helyzet megvitatása után Magyarország kész arra, hogy az európai uniós jognak mindenben megfeleljenek a magyar törvények.

Szerinte egyébként mindenki láthatja, hogy nem a felsőoktatás, hanem valójában Soros György sorsáról van szó, nem a felsőoktatás, hanem a spekuláns érdekei kerültek veszélybe. A jelenleg is zajló nemzeti konzultációról a miniszter azt a tájékoztatást adta, hogy a visszaküldött kérdőívek száma meghaladta a 470 ezret, további 52 ezren pedig az interneten mondták el véleményüket. 

2018-ban is folytatódnak az életpályamodellek

A kormány május 2-án nyújtja be a 2018-as költségvetésre vonatkozó javaslatát a parlamentnek, amelyet június 15-ig elfogad a Ház – közölte Lázár János.

A Miniszterelnökséget vezető miniszter azt mondta, a költségvetést a kiszámíthatóság és a stabilitás jellemzi, emellett úgy folynak a fejlesztések, hogy közben folyamatosan csökken az államadósság. Jelezte: a források 80 százalékát működésre, 20 százalékát pedig fejlesztésre fordítják. Az egészségügyre 185 milliárd, az oktatásra 82 milliárd, a rendvédelemre és közbiztonságra 55 milliárd forinttal több jut jövőre – tette hozzá a tárcavezető.

Lázár János arra is kitért, hogy 2018-ban is folytatódnak az életpályamodellek, ezek mintegy 556 ezer embert érintenek, nekik összességében 30-40-45 százalékkal emelkedik a bérük, ami 906 milliárd forint többletet jelent a költségvetés kiadási oldalán. 

(MTI)

Összesen 30 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
pemete jakab
2017. április 27. 23:10
"Lázár János arra is kitért, hogy 2018-ban is folytatódnak az életpályamodellek, ezek mintegy 556 ezer embert érintenek, nekik összességében 30-40-45 százalékkal emelkedik a bérük, ami 906 milliárd forint többletet jelent a költségvetés kiadási oldalán." 7 éve mást sem mondanak, mint hogy emelkednek a bérek. De már Horvátországban is magasabbak az átlagbérek, mint nálunk. Hogy lehet ez? Úgyhogy Magyarország "jobban" teljesít.
pemete jakab
2017. április 27. 23:08
"Ha Orbán Viktor nem ment volna el az Európai Parlament ülésére, akkor felmosták volna velünk a padlót Brüsszelben" Orbán Magyarországon EU-ellenes (Állítsuk meg Brüsszelt!), Brüsszelben meg EU-párti. A droidjai meg örülnek!
pepo
2017. április 27. 21:33
csak franciáknál 58 atomreaktor van
liberálzöld.
2017. április 27. 18:06
Ugyan miért? Eddig úgy tudtuk, hogy az összes titkosított anyag nemzeti hadititok. Most meg kiderül, hogy mégsem. És marad a kérdés: ami most titkos az már tényleg az, vagy ez is csak egy Fidesz blöff? "Csökken a paksi atomerőmű-bővítés dokumentációjának titkossága "
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!