MSZP: Orbán jöjjön ki az elefántcsonttoronyból!

2017. február 20. 15:00

Tóth Bertalan szerint Orbán Viktornak az új nemzeti politika középpontjába az emberek valós problémáit kellene helyeznie, az embereknek pedig nem stadionokra meg olimpiára, hanem biztos megélhetésre van szükségük.

2017. február 20. 15:00

A miniszterelnök az emberek valós problémáit helyezze az új nemzeti politikája középpontjába! – szólította fel az MSZP frakcióvezetője Orbán Viktort hétfőn az Országgyűlésben. Tóth Bertalan Orbán Viktor napirend előtti felszólalására válaszolva azt mondta, a miniszterelnök jöjjön ki az elefántcsonttoronyból, az embereknek nem méregdrága atomerőműre, nem stadionokra, nem olimpiára, hanem biztos megélhetésre van szükségük. Hozzátette: a kormányfő statisztikai számoknak nézi az embereket.

Szerinte a kormányfő összeesküvés-elméleteket gyárt, háttérhatalmakról beszél. „Ugyan már, én is szeretem a scifit”, de a valóság egészen más – közölte. A szocialista politikus azt mondta, miközben a miniszterelnök „fiktív háborúkat” indít felszámolja a sajtó-, a szólásszabadságot, a civil társadalmat, „Putyinabb akar lenni Putyinnál”.

Hozzátette: az MSZP régóta szorgalmazza, hogy a biztos megélhetés érdekében legyen nettó 100 ezer forint a minimálbér, de úgy, hogy a vállalkozások terhei ne nőjenek. Térjenek vissza a korábbi nyugdíjszámításhoz, amely alapján idén 3,2 százalékkal emelkedhettek volna a nyugdíjak! – javasolta Tóth Bertalan, aki az alapvető élelmiszerek áfájának csökkentése mellett szorgalmazta azt is, hogy az átlagfogyasztás mértékig 20 százalékkal mérséklődjön a gáz, 10-10 százalékkal a villany és a távhő ára.

Tóth Bertalan szerint most úgy emelkedett a minimálbér, hogy a magyar kis- és közepes vállalkozások versenyhátrányba kerültek, és kínkeservesen tudják kigazdálkodni a minimálbért terhelő járulékokat. Szólt arról is, hogy többen tartoznak gázszámlával most, mint tavaly. A politikus a menekültüggyel kapcsolatban alkotmányos, a magyar emberek biztonságáról és a humánumról szóló javaslatot szorgalmazott, illetve közös európai megoldást.

Nem túl kemény szocizás

A szocialisták frakcióvezetőjének Orbán Viktor „csökkenő, de még meglévő tisztelettel” azt mondta: szóljon arról is, hogy pártja vette el a 13. havi nyugdíjat, emelte jelentősen az energiaárakat, de nem mond igazat az sem, aki azt állítja, hogy a nyugdíjemelés nem éri el az inflációt. 

Magyarország mindent megtesz annak érdekében, hogy a közös európai energiapolitika keretében is az Országgyűlés és a magyar kormány kezében maradjon az energiaár meghatározása – hangsúlyozta, amihez támogatást remélt. 

(MTI)

 

Összesen 36 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
csurcsányi
2017. február 21. 12:47
Bercike! Az ellopott 4. metró pénzből 2006-ban a 3. metrót fel lehetett volna újítani,csak akkor miről pofázna Vigyoriági és Horháthcsabi?
békalepcse
2017. február 20. 18:44
Az emeszpé jöjjön ki a pöcegödörből, mert csak mély gurgulázást hallunk...
zakar zoltán béla
2017. február 20. 17:38
Berczy! Babits eszty?! A cet gyomrában olvastad-é? Netán: GŐG és MAGŐG fia vagyok én! Szerényebben, mert a grófi szérűn szembejő Kun Béla...
kjkj945
2017. február 20. 16:31
az MSZP régóta szorgalmazza, hogy mérséklődjön a gáz, 10 százalékkal „Lassan mondom, hogy mindenki megértse. Lassan mondom, hogy Orbán Viktor is megértse. Nem lesz gázáremelés.” Lendvai Ildikó Ja az régen volt.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!