Hétfőre nemzeti gyásznapot rendelt el a kormány

2017. január 21. 16:38

Az olaszországi buszbalesetben elhunyt áldozatok emlékére Orbán Viktor kezdeményezésére nemzeti gyásznapot rendelt el a kormány – jelentette be Havasi Bertalan, a Miniszterelnöki Sajtóiroda vezetője.

2017. január 21. 16:38

Orbán Viktor miniszterelnök kezdeményezésére hétfőre nemzeti gyásznapot rendelt el a kormány az olaszországi buszbalesetben elhunyt áldozatok emlékére – közölte Havasi Bertalan, a Miniszterelnöki Sajtóiroda vezetője szombat délután.

A Magyar Közlönyben megjelent kormányrendelet szerint a nemzeti gyásznapon Magyarország lobogóját ünnepélyes keretek között, katonai tiszteletadással az Országház előtt fel kell vonni, majd félárbocra kell ereszteni. A meghatározott középületeken gyászlobogót kell kifüggeszteni, illetőleg Magyarország lobogóját és az európai lobogót félárbocra kell ereszteni. Az iskolákban tanóra vagy külön diákrendezvény keretében méltó módon megemlékezést kell tartani. A kormány rendelete szombaton 18 órakor lép hatályba.

Havasi Bertalan elmondta: Magyarország lobogóját hétfőn reggel nyolc órakor vonják fel, majd eresztik félárbocra a budapesti Kossuth téren Áder János köztársasági elnök és Orbán Viktor miniszterelnök jelenlétében.

(MTI)

Összesen 141 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Strassnoff Ignác
2017. január 22. 22:31
Ennyi ocsmány férget, ami ebből is tud politikai szarköpködést csinálni... Az ember gyomra kifordul! Derék keresztények...
Bokros Birka
2017. január 22. 11:38
Nyugodj meg büdös libsi, utánatok nem gyász lesz, hanem örömtüzek, hogy végere megszabadultunk tőletek!
tükör
2017. január 22. 09:40
1999. január 24. Meghalt 18fő kőszegi diák. Ők miért nem érdemelték meg, hogy nemzeti gyásznapot rendeltek volna el a haláluk miatt. Miért is? Ki is volt kormányon?
nanemáne
2017. január 22. 02:12
Őszinte részvétem a Szülőknek.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!