Varga: Javítani kell az ország versenyképességét

2016. november 03. 14:21

Csak az ingyen sörről nem esett szó: bürokráciacsökkentéssel és adócsökkentéssel javítaná az ország versenyképességét a nemzetgazdasági miniszter. Varga Mihály hangsúlyozta: idén is tovább csökken az államadósság, az államháztartási hiány is kedvezően alakul.

2016. november 03. 14:21

Az ország számára az egyik legfontosabb kérdést, a legfőbb kihívást a versenyképesség javítása jelenti a következő években – mondta Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter az Országgyűlés költségvetési bizottságában éves bizottsági meghallgatásán csütörtökön.

A főbb feladatok közé sorolta még a bürokráciacsökkentést, a közterhek mérséklését, és az egyes ágazatokban egyre jobban jelentkező munkaerőhiány enyhítését is. Varga Mihály hangsúlyozta, idén is tovább csökken az államadósság, az államháztartási hiány is kedvezően alakul, az előzetesen várt 2 százalék alatt lesz a GDP-hez mérten.

(MTI)

Összesen 60 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
gonterl
2016. november 04. 20:22
Én a vállalkozások versenyképességét javítanám. Az ország versenyképességével foglalkozzanak az ország vezetői.
Tündér_Lala
2016. november 04. 10:08
Igen ez is igaz.
csuka
2016. november 04. 07:46
"tovább csökken az államadósság" --- Ez mocsok gucci is ugyanúgy hazudik már, mint a felcsúti, ukrán-migráns ivadék, cigány maffiózó. 6 ÉV ALATT 'FELCSÖKKENT' ~19 EZER MILLIÁRDRÓL 26 EZER MILLIÁRDRA. CSAK A fideSZDSZ HAZAÁRULÓ,OFFSHORE,ÜGYNÖK MAFFIA!
pemete jakab
2016. november 03. 19:05
A magyar gazdaság látlelete, némi iróniával. Tény: A magyar gazdaság olyan, mint a Boci csoki: Svájci cég (Nestlé) gyártja Csehországban a Magyarországon forgalmazott terméket. 1. Következmény: Ha meg tudjuk fizetni a csehek bérét és a svájci cég profitját, akkor valójában gyenge gazdaságunk mellett vagyunk gazdagok. A jólétünkhöz ezért felesleges a JOBBOLDAL által hangoztatott erős hazai gazdaság. 2. Következmény: De ha ennyire gazdagok vagyunk, akkor kevésbé kell igazodni más országokhoz, kevésbé fontos a külföldi tőkecsoportoknak már-már szolgalelkű kiszolgálása a BALOLDAL liberális gazdaságpolitikája által. Konklúzió: Vagyis abnormális, hogy a választók ezek után az X-ek harcát vívják, hogy melyik párt növeli majd jobban a jólétüket.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!