Tíz év fegyházra ítélték nem jogerősen a röszkei zavargás miatt vádolt szír férfit

2016. november 30. 14:37

Nem jogerősen tíz évet kapott a szír férfi, akit a tavalyi röszkei zavargások miatt terrorcselekmény elkövetésével vádoltak meg. A szabadságvesztés mellett a törvényszék a férfit végleges hatállyal kiutasította Magyarország területéről.

2016. november 30. 14:37

Tíz év fegyházbüntetéssel sújtotta a Szegedi Törvényszék szerdán, első fokon a röszkei közúti átkelőnél tavaly ősszel történt tömegzavargás miatt terrorcselekmény elkövetésével vádolt, Cipruson élő szír férfit.

A bíróság a vádlottat a határzár tömegzavargás résztvevőjeként elkövetett tiltott átlépése és állami szerv kényszerítése céljából, személy elleni erőszakos bűncselekmény elkövetésével megvalósított terrorcselekmény bűntettében mondta ki bűnösnek, mivel megafonba beszélt, rázta a kordont, dobálta a rendőrsorfalat, és az elsők között lépett át magyar területre – írja az Index.

A szabadságvesztés mellett a törvényszék a férfit végleges hatállyal kiutasította Magyarország területéről, és döntött arról, hogy a vádlott legkorábban a büntetés kétharmadának letöltése után bocsátható feltételes szabadságra.

Az ítélet nem jogerős.

Mandiner éves előfizetés, féléves áráért!

Kapcsolódó cikkek

 
 
 
 

Ezek is érdekelhetik