Castro diktátor volt – Navracsics is megszólal a Juncker-botrányban

2016. november 29. 18:50

„Fidel Castro diktátor volt, aki ötven évig elnyomta a népét. Furcsa hallani ezt a sok tisztelgést a hírekben” – ezzel a véleménnyel ért egyet Navracsics Tibor, nem az Európai Bizottság hivatalosnak mondott, Jean-Claude Juncker által megfogalmazott álláspontjával. A magyar EU-biztost a Mandiner kérdezte.

2016. november 29. 18:50
Stumpf András

„Malmströmmel értek egyet”  reagált röviden a Mandiner érdeklődésére Navracsics Tibor. Lapunk a hétvégén elhunyt Fidel Castróról szóló európai bizottsági nyilatkozatokkal kapcsolatban kereste meg a magyar biztost, akit arra kértünk, mondja el véleményét a kubai vezetőről és Jean-Claude Juncker vele kapcsolatos nyilatkozatáról.

Mint ismert, Juncker bizottsági elnök szerint Castro sokak számára hős volt, az örökségét pedig a történelem fogja megítélni. 

Margaritis Schinas, az Európai Bizottság szóvivője ráadásul megerősítette, hogy ez a hivatalos bizottsági álláspont, sőt sajtótájékoztatóján hivatkozott Federica Mogherinire, az EU külügyi képviselőjére is, aki szerint Fidel Castro „történelmi figura és határozott ember” volt.

Mindez azután történt, hogy a svéd Cecilia Malmström kereskedelemügyi biztos azt közölte:„Fidel Castro diktátor volt, aki ötven évig elnyomta a népét. Furcsa hallani ezt a sok tisztelgést a hírekben.”

Navracsics Tibor lapunkkal tehát azt közölte: Malmströmmel ért egyet.

Összesen 88 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
kérdés
2016. november 30. 10:34
Szóval, szép dolog, jó dolog a sok munka, de néha kirándulni is kell tudni. A legjobb egy barangolás, erdőn, mezőn, minden kötöttség nélkül. Azt mondják, ha az embernek szemet szúr, megtetszik egy növény,hajtás, gyökér vagy termés útközben -a Természet millió teremtménye közül-, okvetlenül szakítsa le, vigye haza, s otthon a növényhatározóból azonosítsa. Bajainak okát s gyógyszerét így találja.
peterd127
2016. november 30. 09:28
szégyen hogy az európai baloldali establishment ilyen morális és szellemi szinten áll ha csak rajtuk állna már rég Iszlám állam lenne Európából
balbako_
2016. november 30. 08:01
Akik átélték tudják miről van szó, akik meg nem bedőlnek a propagandának és negligálják a komcsik bűneit. A '68.-sok is Guevarát és Maot éltették....
hirvi
2016. november 30. 07:11
Az én véleményemet nem befolyásolja az, hogy Juncker, Navracsics vagy más mit gondol Castroról. Amíg nem teszik kötelezővé, addig nem is nagyon érdekel. De lehet, hogy még ez is bekövetkezik. Amilyen liberális a világ, még megszabhatják mit kell gondolnom.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!