Az RMDSZ elnökével tárgyalt Orbán

2016. november 22. 14:40

A miniszterelnök és Kelemen Hunor a Magyar Állandó Értekezlet jövő heti ülését készítette elő, de emellett tárgyaltak a romániai parlamenti választásról, valamint Kelemen meghívta Orbánt egy szatmárnémeti látogatásra is, amire akár már az idén sor kerülhet.

2016. november 22. 14:40

A Magyar Állandó Értekezlet jövő heti ülésének előkészítése jegyében tárgyalt egymással Orbán Viktor miniszterelnök és Kelemen Hunor, az RMDSZ elnöke kedden az Országházban – tájékoztatta Havasi Bertalan, a kormányfő sajtófőnöke az MTI-t. A romániai parlamenti választások is aktualitást adtak a megbeszélésnek, ennek kapcsán a tárgyaló felek elégedetten állapították meg, hogy a jelöltállítás és a választási felkészülés terén megvalósult a magyar összefogás. Orbán Viktor és Kelemen Hunor fontosnak nevezte, hogy a román törvényhozásban erős magyar képviselet legyen – mondta Havasi Bertalan.

A keddi tárgyaláson áttekintették a magyar állam támogatásával megvalósuló, a romániai magyarság érdekeit szolgáló fejlesztések állását, végül Kelemen Hunor szatmárnémeti látogatásra hívta meg a magyar kormányfőt; erre a programra várhatóan még ebben az évben sor kerül – közölte a Miniszterelnöki Sajtóirodát vezető helyettes államtitkár.ű

(MTI)

Összesen 13 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
balbako_
2016. november 23. 06:49
Az erdélyi magyarok őket választották velük kell együttműködnünk.
csuka
2016. november 22. 17:18
"Az arcozáshoz ott volt az egyetlen igazán kemény ütőkártya: Románia beszavazása az EU-ba. Ezt az Orbán eladta. Nem tudom mit kapott érte, de remélem égeti a zsebét hetedíziglen." --- Mit tudott volna csinálni, hiszen Soros bácsi körei adták az ukázt ...
BőröndÖdön
2016. november 22. 16:25
...csak betörik az RMDSZ-t...:(
csuka
2016. november 22. 15:56
Ügynök az ügynökkel ...
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!