Második világháborús bombát találtak a budai Várban

2016. október 28. 18:39

Lezárták a budai Várban a karmelita kolostor környékét, mivel a kolostor felújítása közben egy második világháborús bombát találtak. A tűzszerészek a helyszínen próbálják a szovjet rombolóbombát hatástalanítani. A lezárások a Hunyadi János úti sorompót, a várfal alatti két sétányt és részben a Szent György teret érintik.

2016. október 28. 18:39

Második világháborús bombát találtak a karmelita kolostor felújításánál  a budai Várban. A környék egy részét lezárják – tájékoztatta Kürti Dezső, a Magyar Honvédség tűzszerész ezredének parancsnokhelyettese péntek este az MTI-t.

Kürti Dezső elmondta: az építkezésen egy szovjet rombolóbombát találtak, amelynek gyújtószerkezetét ki kell szerelni. Ez harminc lakást, egy gyógyszertárat, egy pénzváltót és egy cukrászdát érint. Lezárják a területet a Hunyadi János úti sorompónál, a várfal alatti két sétányt és részben a Szent György teret is.

A rendőrség megkezdte a terület lezárását.

(MTI)

Összesen 59 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Gusztáv13
2016. október 28. 22:04
Ott hagyhatták volna döbrögi új rezidenciája alatt... Sok problémát megoldott volna a szovjet bomba!
PiriReis
2016. október 28. 21:02
Nem kell beszarni emberek! A köz őrzése már biztos! Mivel veszélyes környék,élethosszig ingyen adjuk! A szomszédnak (meg a maradék gránátoknak azért illene szólni!) Bár ott nem sok van... ,Mármint szomszéd.... -oké,Befogom! A fülem!!!
mokány
2016. október 28. 20:48
Azóta se mentek haza Európa transzatlanti megszállói. Most háromszorozzák katonáik számát Európában. (Az orosz veszélyre hivatkozva.) Javaslom az csillagokat, az Uniós zászlón, andráskereszt (Két átló), formában elrendezni.
mitirki
2016. október 28. 20:14
Kár! Beköltözés után kellett volna hogy robbanjon! Ez van.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!