Magyar Narancs: Terroristákat pénzelő szaúdi lehet Orbán új szomszédja

2016. október 19. 12:09

Az Interpol által körözött Ghaith Pharaon érdekeltségébe kerülhetett az Orbán Viktor házával szemközti villa a budai Cinege utcában. A Pharaon-Delta Kft. azt az ingatlant vette meg, amit a miniszterelnök még 2000 körül az Országgyűlés elnökének rezidenciájává akart kialakítani. Pharaon ügyvédje Tiborcz Istvánnal is kapcsolatban áll – írta meg a Magyar Narancs.

2016. október 19. 12:09

A Magyar Narancs számol be arról, hogy a szaúd-arábiai Ghaith Pharaon érdekeltségébe került az Orbán Viktor házával szemközti villa a budai Cinege utcában. 

A megvásárolt villával az első Orbán-kormánynak is voltak tervei, miniszterelnöki határozatban itt akarták kialakítani az Országgyűlés elnökének rezidenciáját. Ez nem valósult meg, Orbán viszont megvásárolta a szemközti házat.

Ghaith Pharaont az Interpol körözi, korábban a Bank of Credit and Commerce International vezetője volt. A bankot Washington korábban korrupció, fegyverkereskedelem, terrorizmus támogatása, nukleáris technológiával való kereskedés, prostitúció és illegális bevándorlás elősegítésének elkövetésével vádolta. 

A Magyar Narancs ábrája az érintett kapcsolati hálóról

Az ingatlant a Pharaon-Delta Kft. vette meg, aminek tulajdonosa Ammar M. Abu Namous, Pharaon magyarországi végeit vezető ügyvéd. Pharon ügyvédjét korábban Tiborcz Istvánnal együtt fotózta le a Magyar Narancs.  

*

Címlapfotó: (Németh Dániel / Magyar Narancs)

Összesen 191 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Conduct
2016. október 21. 13:26
Ha a mr.Arab megismeri Orbánék módszereit rájön hogy labdába sem rúghat és megpattan.
liberálzöld.
2016. október 20. 11:27
Az Orbán birtoka akkor is többet ér, mint a terroristáé. Orbánnak nincs cigány szomszédja.
OHM
2016. október 19. 19:23
Ez annyira cudálatiasz, hogy éljen a PÁRT!
liberálzöld.
2016. október 19. 19:21
Összenő ami összetartozik.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!