Gyurcsány: Orbán nem méltó 1956 eszméihez

2016. október 23. 17:51

Gyurcsány Ferenc pártja '56-os megemlékezésén vasárnap Budapesten, az Ötvenhatosok terén tartotta. A Demokratikus Koalíció elnöke szerint a ma miniszterelnöke élesen szemben áll Nagy Imre és az 1956-os forradalom eszméivel. A DK elnöke kijelentette, ha Nagy Imre és mártírtársai a szabadság és a demokrácia forradalmát képviselik, akkor Orbán Viktor az ellenforradalomét.

2016. október 23. 17:51

A Demokratikus Koalíció az '56-osok terén tartotta október 23-ai megemlékezését. Gyurcsány Ferenc és a DK tagjai megkoszorúzták a forradalom emlékművét.

Az a miniszterelnök, akinek javaslatára a köztársasági elnök azt az állambiztonsági tisztet lépteti elő, aki 1989-ben azért volt felelős, hogy összegyűjtse az információkat Nagy Imre és mártírtársai újratemetése előtt és a temetés időszakában, annak a legalapvetőbb erkölcsi érzéke is megszűnt létezni – mondta a DK elnöke.

Gyurcsány: Ha Nagy Imre a forradalom, Orbán az ellenforradalom vezetője

Nem követője, hanem meghazudója és elárulója ennek a forradalomnak” – jelentette ki az ellenzéki politikus Orbán Viktorra utalva. Gyurcsány azt mondta: ha Nagy Imre forradalma a szabadság és a demokrácia forradalma volt, „akkor a mai magyar miniszterelnök az ellenforradalom vezetője”.

„Ha Nagy Imre forradalma a hazát akarta felemelni, akkor, ha a mai miniszterelnök az ő nevére és emlékére, hagyatékára hivatkozik, az ennek a tiszta forradalomnak a bemocskolása, elárulása, maga a pőre blaszfémia” – mondta Gyurcsány Ferenc. 

Csak a demokratikus ellenzék méltó 1956 eszméihez

A DK elnöke szerint ma a demokratikus ellenzék pártjai, mozgalmai, támogatói és szavazói vehetik tisztességgel Nagy Imre és mártírtársai nevét ajkukra. Szerinte a ma miniszterelnöke, aki a szabadság és a demokrácia feldúlásában szerzett hírnevet magának, élesen szemben áll Nagy Imre és a forradalom eszméivel.

Kiemelte: tisztelettel adóznak 1956 forradalmának és meghajtják fejüket a forradalomban és az azt követően meghurcoltak emléke, különösen a forradalom miniszterelnöke és mártírtársai előtt. A megemlékezés végén a DK elnöke és vezető politikusai koszorút helyeztek el az 1956-osok terén található emlékműnél. 

(MTI)

Összesen 130 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Pinter68
2016. október 24. 12:02
"Orbán nem méltó 1956 eszméihez." Ez nyilvánvaló. Ahogy az is, hogy pont GyF az, akitől hiteltelen ezt hallani. Minél előbb tűnik el ez a két hataloméhes és megosztó politikus a magyar közéletből annál jobb. De sajnos nem lesz ilyen szerencsénk. Úgy hogy, nekünk kell elzavarni őket a hatalomnak még a közeléből is.
Dénia
2016. október 24. 07:27
Ferike, mikor kértetek bocsánatot te, meg a családod, az eszmetársaid 56-ért, és az azt követő megtorlásokért? Mikor kértél bocsánatot 2006-ért? Kussoljál.
választópolgár
2016. október 24. 00:02
gyurcsány körmönfont stratégaként álruhában fideszes ügynökként rájött hogy az álbaloldal és az imperialista karvajtőke által finanszírozott és lélegeztetőgépen tartott és jelentőségénél, társadalmi támogatottságán (eddig) indokolatlanul nagyobb médiazajt kapó álliberális "oldal" megújulásra képtelen, ezért előbb szétzilálta az mszpt, majd mikor törmelékpártocskák baráti körök, valamint a futottak még kategóriában fodor gabriella egyszemélyes pártja is kényszerűségből kénytelen volt lépre jönni,n(mivel egyszerűbb mint elmenni dolgozni hasznos munkát végezni) megpróbálják ezt a rég lejárt lemezekből álló turmixot újracsomagova eladni az álompolgároknak. Az álbaloldali megújulás jeleként a Már csak kovács 23millióromán bástyaelvtárs lászló fog újra kidőlni a szekrényből pufajkában, hogy teljes legyen a képzavar. Ez a sok szín összekeverve ízléstelen, ronda turmix, amely régen lejárt szavatosságú és messziről büdös.Nem fogják megvenni elegendő számban az álompolgárok. Akárhogy keverik a színeket a logókat és a figurákat nem tudnak úgy sakkozni a régi bábúkkal hogy kijöjjön a matek. Nem is olyan rég megpróbálták EGYÜTT néven bajnai kordonnal. Hatalmas bukta lett belőle.Úgyhogy hajrá előre, csak így tovább. Meghát bármely közös formáció hatékonysága olyan lesz, mint a rossz számológép: se nem oszt se nem szoroz.
kitiltott
2016. október 23. 23:44
2006 után hogy van egyáltalán pofája megszólalni ennek a balfasznak?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!