MSZP: Varga Mihály számai semmit nem érnek

2016. augusztus 12. 13:34

Az embereknek kézzelfogható fizetésemelésre van szükségük Gúr Nándor, az MSZP alelnöke szerint. A szocialista politikus azt mondta: a Varga Mihály által közölt makrogazdasági adatokból nem lehet jóllakni vagy az iskolakezdéshez szükséges tanszereket megvásárolni. Szerinte ha igaz lenne a növekedés, nem mennének el a magyarok.

2016. augusztus 12. 13:34

Az MSZP értékelése szerint a nemzetgazdasági miniszter által frissen közölt számok semmit nem érnek, az embereknek kézzelfogható fizetésemelésre van szükségük. Gúr Nándor, az ellenzéki párt alelnöke pénteki budapesti sajtótájékoztatóján arra reagált, hogy Varga Mihály a második negyedévi növekedési adatokat elemezve tarthatónak ítélte a tervezett 2,5 százalékos növekedési ütemet.

A szocialista politikus azt mondta: ezekből a számokból nem lehet jóllakni vagy az iskolakezdéshez szükséges tanszereket megvásárolni. Az emberek a valóságban azt tapasztalják, hogy az árcédulákon magasabb összegek szerepelnek, a fizetésük pedig kevesebbet ér - tette hozzá. Megjegyezte: ha igaz lenne a növekedés, akkor az elmúlt hat évben nem 600 ezer ember hagyta volna el az országot, hanem több 100 ezer más európai akart volna idejönni dolgozni.

Gúr Nándor ismét egy mértékadó, kézzelfogható fizetésemelés mellett foglalt állást. Ennek forrásaként jelölte meg a 2 százalékos GDP-növekedés 6-700 milliárd forintos többletét, valamint azt mondta, ugyanennyit lehetne előteremteni a fekete, illetve szürkegazdaság arányának 2 százalékos csökkentésével. Az adó- ás vámhátralékok felének behajtása ezer milliárd forintot tenne ki és a pénzpazarlást is vissza lehetne fogni - sorolta az MSZP alelnöke.

Összesen 47 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
moricka13
2016. augusztus 17. 05:19
Gúr Nándor, Nagyokos! A Munkáltatókkal hitesse el, hogy az embereknek mekkora kézzelfogható fizetésemelésre van szükségük. Maguktól és nem azért, mert muszáj. Lukács Zoltánnal van fogalmuk arról, hogy mi a munkavállalók, pl. a bolti alkalmazottak őszinte véleménye arról, amit művelnek és mi lesz a szaldója?
1120
2016. augusztus 13. 11:06
"Több pénzt az embereknek!" Ennyi volt/van/lesz a maszop gazdaságpolitikája. Az emberek viszont nem hülyék, hiába nézi őket annak Gúr, meg a pártja.
Peter8811
2016. augusztus 12. 21:47
MSZP, ma egy benzinkút mellett mentem el 305 Ft volt A 95-ös
hátakkor
2016. augusztus 12. 21:38
"Varga Mihály által közölt makrogazdasági adatokból nem lehet jóllakni vagy az iskolakezdéshez szükséges tanszereket megvásárolni." Gúr Nándortól meg az mszp-től már jóllaktunk. Nem kicsit. Tanszereket megveszzük. Nem kell hozzá Gúr.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!