Indul a Mathias Corvinus Collegium juniorképzése

2016. augusztus 04. 12:32

Tehetséges diákok jelentkezését várja az MCC egyetemi programjának juniorképzése. A programra sikeresen bekerülők egyetemi tanulmányaik idejére bentlakási lehetőséget kaphatnak a Gellért-hegyen található intézményben.

2016. augusztus 04. 12:32

Egyetemi tanulmányaikat idén kezdő diákok számára hirdet felvételt a Mathias Corvinus Collegium – áll az intézmény közleményében. A hagyományos oktatást kiegészítő ingyenes képzésre augusztus 14-ig jelentkezhetnek azok az érdeklődők, akik budapesti egyetemek nappali tagozatán tanulnak tovább. A programra sikeresen bekerülők egyetemi tanulmányaik idejére bentlakási lehetőséget kaphatnak a Gellért-hegyen található Collegiumba.

„Az MCC egyetemi programjában – a junior évfolyamtól a vezetőképzőig – jelenleg 155 hallgató vesz részt, akik a kurzusokat teljesítve olyan képességekre tesznek szert, amivel a munkaerőpiacon az első néhány évben nagyfokú helyzeti előnnyel rendelkeznek majd. Juniorképzésünk az egyetemi éveiket frissen kezdő diákoknak nyújt segítséget a karrierjük felé vezető út megalapozásában” – mondta Lánczi Péter, az MCC igazgatóhelyettese.

A képzésre jelentkezőknek szóbeli és írásbeli vizsgát is kell tenniük a Collegium vezetőségéből, nevelőtanáraiból és idősebb diákjaiból álló felvételi bizottság előtt.

Az egyéves juniorképzés célja, hogy a programban résztvevők tudásbeli különbségeit kiegyenlítve olyan alapot adjon, amelyet a diákok magabiztosan használhatnak későbbi tanulmányaik során. A képzés nagy hangsúlyt fektet a nyelvi tudás fejlesztésére is, így a felsőfokú nyelvvizsga megszerzéséig az angol nyelv tanulása kötelező a Collegiumban. Ez elengedhetetlen ahhoz, hogy az egyetemi képzésben feljebb lépők minden nehézség nélkül hallgassanak idegen nyelvű kurzusokat.

A Mathias Corvinus Collegium egyetemi programja háromlépcsős: az egyéves juniorképzés után a második évben indulnak el a kétéves, szakmai elmélyülést biztosító szakirányos képzések. Ezt követik a vezetőképző kurzusok, ahol már hazai és külföldi neves szaktekintélyek előadásait is hallgathatják a diákok.

A komoly szakmai munka mellett az MCC kiváló közösséget is teremt, ennek egyik bizonyítéka a több mint 200 fős alumni közösség, amelynek tagjai gyakran visszatérnek a Collegiumba tanítani és előadásokat tartani.

A juniorképzés iránt érdeklődők a jelentkezés feltételeiről és a felvételi folyamatáról az intézmény honlapján olvashatnak bővebben.

Karácsonyi előfizetési akció

Kapcsolódó cikkek

 
 
 
 

Ezek is érdekelhetik