Futamot nyert, összettben már a harmadik a vitorlázó Berecz Zsombor – ez volt a 6. nap magyar szempontból

2016. augusztus 12. 10:40

Megnyerte a finndingisek ötödik futamát a vitorlázó Berecz Zsombor, és mivel a hatodik futama is jól sikerült, összetettben jelenleg a harmadik helyen áll. Női vízilabdázóink második csoportmeccsükön 11-10-re kikaptak Spanyolországtól, és bár csütörtökön nem volt magyar döntős az uszodában, pénteken három is lesz. Hosszú Katinka a legjobb, Kapás Boglárka a 2., míg Cseh László a 4. legjobb idővel kvalifikálta magát a pénteki finálékba. Magyar eredmények a riói olimpia hatodik napjáról.

2016. augusztus 12. 10:40
Kiss Brigitta

Cselgáncsozóink közül ezúttal nőknél a 78 kilogrammos súlycsoportban Joó Abigél lépett tatamira, aki szépen menetelt, de a negyeddöntőből nem sikerült továbbjutnia, majd vigaszágas mérkőzésén is vereséget szenvedett, így végül a 7. helyen zárt. A férfiaknál a 100 kilogrammos súlycsoportban versenyző Cirjenics Miklós rögtön az első meccsét elvesztette, így helyezetlenül zárt.

Sportlövészetben ezúttal a női kisöbű sportpuska 3x20 lövéses összetett küzdelmei következtek, ahol a selejtezőben Miskolczi Julianna a 22. helyen végzett, így nem került be a nyolcas döntőbe.

Hosszú idő után szerepelt újra magyar tollaslabdázó az olimpián Sárosi Laura személyében, aki első mérkőzésén 2-0-ra kikapott az indiai, egyébként korábban világbajnokságon dobogón is álló Pusarla V. Sindhutól. Sárosi következő meccse szombaton lesz, akkor a kanadai Michelle Li ellen kell pályára lépnie.

Kikaptak a női vízilabdázók

A női vízilabda-válogatott második csoportmérkőzésén 11-10-re kikapott Spanyolországtól. A magyar csapat két góllal is veztett, aztán a spanyolok nem csak hogy kiegyenlítettek, de egyenesen hat gólt lőttek, míg a magyar lányok csak egyet, így 10-7-ről várhattuk az utolsó negyedet, ahol nagy hajrával sikerült is kiegyenlítenünk: 10-10. Ám az utolsó támadás a spanyoloké volt, amit értékesítettek is, így 11-10-re megnyerték a mérkőzést.

Evezésben már a helyosztó futamokat rendezik, csütörtökön a Simon Béla-Juhász Adrián alkotta férfi kormányos nélküli kettesünk volt érdekelt a B-döntőben, ahol végül harmadik lett, így a 9. helyet szerezte meg az olimpián.

Berecz Zsombor futamot nyert és jelenleg dobogós

Nagyszerűen hajózva megnyerte az ötödik futamot a finndingiseknél Berecz Zsombor, aki miután a hatodik futamban is a remek, 7. helyen ért célba (melyből ráadásul egy kizárást követően végül 6. hely lett), így összetettben feljött a harmadik helyre. Még négy futam van hátra, ha azt követően benne lesz az első tízben, akkor a dupla pontot érő éremfutamban hajózhat a minél jobb helyezésért.  

Szörfözőink kilenc futamon vannak túl. Összetettben a férfiaknál Gádorfalvi Áron a 28., míg a nőknél Cholnoky Sára a 22. helyen áll. Nekik még három futam van hátra.

Hosszú újra a mezőny előtt

Egyetlen úszódöntőben sem voltunk érdekeltek csütörtökön, de ez pénteken már nem így lesz, hiszen Hosszú Katinka a legjobb idővel jutott be a 200 méter hát fináléjába, Kapás Boglárka a 2. legjobb időt úszva lett döntős 800 méter gyorson, míg Cseh László negyedik idővel kvalifikálta magát a pénteki döntőben.

De nem csak ő szálltak medencébe csütörtökön: György Réka 200 háton a 22., férfi 100 pillangón Pulai Bence a 26., 50 méter gyorson Takács Krisztián épphogy lemaradva az eldöntőről 17., míg 800 gyorson az egyébként elsősorban a 10 kilométeres nyílt vízi úszásra készülő Risztov Éva a 14. helyen végzett.

Hatodik helyen állunk az éremtáblán

Mivel csütörtökön nem szereztünk újabb érmet, ezért Magyarország egy helyet visszacsúszott az éremtáblázaton, de még mindig a hatodik!

*

Korábbi összefoglalóink a magyar eredményekről:

Két arannyal kezdtük a riói olimpiát – ez volt az 1. nap magyar szempontból

Egy pontszerzés és sok kiesés – ez volt a 2. nap magyar szempontból

Újabb Hosszú arany, több értékes helyezés – ez volt a 3. nap magyar szempontból

Egy érem a pástról, kettő az uszodából – ez volt a 4. nap magyar szempontból

Megvan az ötödik magyar arany is – ez volt az 5. nap magyar szempontból

Összesen 10 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Anti Komcsi
2016. augusztus 12. 13:50
Szuper! Így tovább! Hajrá Zsombor, mutasd meg Nekik,kis tengernélküli ország hatalmas tehetsége!
Energetikus
2016. augusztus 12. 13:28
fú de jól megy a hullám - szépen lovagolja ... - Érdi Máriáról nincs valami új ???
Alarik
2016. augusztus 12. 11:12
Hajrá, Zsombor! Hajrá, magyarok!
öszödibeszéd
2016. augusztus 12. 11:06
Mindent bele :-) hajrá magyarok!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!