Egy pontszerzés és sok kiesés – ez volt a 2. nap magyar szempontból

2016. augusztus 08. 09:20

Az első nap két aranyérme után a vasárnap csendesebben és sajnos sikertelenebbül telt magyar szempontból a riói olimpián. A napot az úszók mentették meg: Kapás Boglárka remek egyéni csúcsot úszva lett 4. a 400 méter gyors döntőjében, míg Hosszú Katinka a 2. helyen jutott tovább a 100 méter hát döntőjébe. Magyar eredmények a riói olimpia második napjáról.

2016. augusztus 08. 09:20
Kiss Brigitta

Magyar szempontból nem sikerült túl jól a riói olimpia második, vasárnapi napja. Női sportlövőink közül sem Tobai-Sike Renátának, sem Egri Viktóriának nem sikerült bejutnia a légpisztoly döntőjébe. Előbbi 17., utóbbi 36. helyen végzett. 

Rögtön az 1. fordulóban kikapott női teniszben Babos Tímea, akit az egyébként kiemelt cseh Petra Kvitová győzött le 6:1, 6:2 arányban. Babos később párosban is pályára lépett Jani Rékával az oldalán, ám a magyar páros is búcsúzott az 1. fordulóban, miután a román Andreea Mitu és Raluca Olaru alkotta román páros 6:3, 6:4-re legyőzte őket.

Az asztaliteniszezők is búcsúztak

Az első nap mindhárom magyar asztaliteniszező győzelemmel kezdett, ám vasárnap már egyiküknek sem sikerült nyernie. Pattantyús Ádám 4-0-ra, míg Lovas Petra 4-1-ra kapott ki esélyesebb ellenfelétől a 2. fordulóban. A kiemeltként versenyző Póta Georgina már a 3. fordulóban, a 16 közé jutásért állt asztalhoz, de ő sem jutott tovább, miután 4-2-re kikapott honkongi ellenfelétől.

Hamar véget ért a 69 kilogrammos súlycsoportban versenyző ökölvívónk, Bacskai Balázs számára is az olimpia. A magyar boxoló a francia Souleymane Diop Cissokhótól kapott ki nagyon simán, 3-0-ra a selejtezőben.

Nem jutott ugyan döntőbe, és a talajon, valamint gerendán is rontott Kovács Zsófia, ennek ellenére a még csak 16 éves magyar tornász egyáltalán nem vallott szégyent. Végül egyéni összetettben a 33. helyen végzett (24-en jutottak döntőbe). Szerenként pedig talajon 62., gerendán 72. (ezeken rontott), míg felemás korláton 24., ugrásban pedig a 13. helyen végzett.

Felemás napon túl az úszók

Az előfutamokból három magyarnak sikerült továbbjutnia vasárnap: 200 méter gyorson Kozma Dominik a 12. idővel került elődöntőbe, ahol végül a 15. helyen végzett. Hosszú Katinka vasárnap 100 méter háton indult, az előfutamokban a 4. időt érte el, ám az elődöntőben javított, és a második helyen kvalifikálta magát a hétfői fináléba.

A vasárnapi nap magyar szempontból legjobb eredményét Kapás Boglárka szállította, aki 400 méter gyorson a 7. helyen jutott be a döntőbe, ott viszont már a remek 4. helyen csapott célba, ráadásul a 4:02,37-es idejével egyéni csúcsot is sikerült úsznia.

Nem jutott tovább viszont az előfutamokból a szintén 400 méter gyorson induló, és egyébként az egész magyar olimpiai csapat legfiatalabb versenyzője, a még 15. életévét sem betöltő Késely Ajna, aki végül a 21. helyen végzett. A szombati 400 méter gyors után a 200 méter gyors sem ment Bernek Péternek, aki végül csak 37. helyezett lett. Sztankovics Anna 100 méter mellen lett 24., Balog Gábor pedig 100 méter háton végzett a 25. helyen, elmaradva legjobbjától.

Ugyan szintén nem jutott döntőbe a brutálisan erős mezőnyben, és csak a 12. lett a férfi 4x100 méteres gyorsváltó, ám a Kozma Dominik, Bohus Richárd, Takács Krisztián és Holoda Péter alkotta négyes így is országos rekordot jelentő időt (3:15,21) úszott. (Frissítés: a magyar váltót utólag – mivel olyanokat is neveztek váltóra, akik végül nem indultak el – kizárták, így az eredménye érvénytelen)

Így áll most az éremtábla

Vasárnap a magyar sportolók nem szereztek újabb érmeket, így Magyarország kicsit hátrébb került az éremtáblázaton, de még mindig a hatodik.

*

Korábbi összefoglalóink a magyar eredményekről:

Két arannyal kezdtük a riói olimpiát – ez volt az 1. nap magyar szempontból

Összesen 32 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
balbako_
2016. augusztus 08. 14:47
Egy ilyen világversenyen csak az boldogul, aki saját magát is túl tudja szárnyalni. Akik kiestek elismerték azt sem tudták elérni, amit egyébként tudnak. A két fiatal kislány Kapás Boglárka és a tornász Kovács Zsófia felnőttek a feladathoz. Lesz ez még esetükben jobb is!
kuwiq
2016. augusztus 08. 11:15
Miért, mit vártunk? Kb ez az általános állapot. Kapástól helytállást, pontszerzést, Hosszútól érmeket. Gyurta már egy ideje csak vergődik, a többiek meg futottak még. Cseh még nem volt vízben. Azt senki nem gondolta, hogy bokszolók, teniszezők, pingpongozók akár helyezést is el tudnak csípni. Ja, szép volt, Boglárka!
Ombudsmanyus
2016. augusztus 08. 10:59
Pontszerzés? Valaki mondja már el, hogy ezt az olimpiai "pontversenyt" rajtunk kívül ki tartja nyilván?
pemetecukor
2016. augusztus 08. 09:44
... egy pontszerzés és sok kiesés...ahogy a mondás tartja: "nem minden papsajt" mások sem kirándulni mentek Rióba, van bőven konkurencia.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!