Egy érem a pástról, kettő az uszodából – ez volt a 4. nap magyar szempontból

2016. augusztus 10. 09:52

Hosszú Katinka harmadik aranyérmét is megszerezte, Imre Géza párbajtőrben lett ezüstérmes egy drámai döntőt követően, míg Kenderesi Tamás egy remek harmadik helyet szerzett 200 méter pillangón, ahol Cseh László csak 7. helyen zárt. Óriási csalódásra Gyurta Dániel már az előfutamokból sem jutott tovább 200 méter mellen. Volt viszont kellemes meglepetés is, például a vitorlázó Érdi Mária futamgyőzelme, és győzelemmel mutatkoztak be a női vízilabdázók is. Magyar eredmények a riói olimpia negyedik napjáról.

2016. augusztus 10. 09:52
Kiss Brigitta

Mindhárom színű éremből gyűjtöttek sportolóink kedden a riói olimpián: Hosszú Katinka újabb aranyat nyert 200 méter vegyesen, Imre Géza egy drámai fordulattal tarkított döntőt követően ezüstérmes lett párbajtőrben, míg a bronzérmet a még csak 19 éves Kenderesi Tamás szállította 200 méter pillangón. Rajtuk kívül azonban még számos magyar versenyezett az olimpia negyedik napján.

A keddi napot evezőseink kezdték: a szombati sikeresen abszolvált előfutamok után a második körből viszont már sem Pétervári-Molnár Bendegúz nem tudott tovább menni egypárban a negyeddöntőből az elődöntőbe, sem pedig a Simon Béla-Juhász András alkotta kormányos nélküli kettesnek nem sikerült elődöntőből döntőbe jutnia. Pétervári-Molnár az alsóági előfutamokban folytathatja, de 13. helynél már biztosan nem lehet jobb, míg kormányos nélküli kettesünk a B-döntőbe került.

A sortlövőknél ezúttal a 25 méteres női sportpisztoly versenyei következtek, ahol Csonka Zsófia egyetlen körrel maradt le a döntőről, és végül a 10. helyen zárt, míg a másik magyar, Tobai-Sike Renáta a 16. helyen végzett.

Elkezdte az olimpiát a női vízilabda csapat is, akik az első csoportmeccsükön Kínát verték 13-11-re.

Nem volt viszont túl sikeres az olimpia a 81 kilogrammban versenyző cselgáncsozónknak, Csoknyai Lászlónak, aki rögtön, első mérkőzésén kikapott, így helyezetlenül zárt.

Meglepetés eredmények a vitorlázóknál

Mint megírtuk, női Laser Radiálban Érdi Mária megnyerte a harmadik futamot, a negyedikben pedig a szintén remek 5. helyen végzett, így összetettben jelenleg a 9. helyen áll. 

A férfi finndingisek még csak most kezdték a küzdelmeket, az itt induló Berecz Zsombor első futamában 9. helyen zárt, a másodikat viszont hiába nyerte meg, korai rajt miatt kizárták, így ő összetettben jelenleg a 17. helyen áll, de bőven lesz még lehetősége javítani.

Férfi Laser Standarban Vadnai Benjámin négy futam után a 22., szörfben hat futamon után a nőknél Cholnoky Sára a 22., míg a férfiaknál Gádorfalvi Áron a 27. helyen áll.

Újabb érem a páston

Három férfi párbajtőrözőnk vágott neki a küzdelmeknek kedden, közülük Rédli András a legjobb 32 között búcsúzott, míg a másik két magyar, Boczkó Gábor és Imre Géza egymás ellen volt kénytelen vívni a nyolcaddöntőben, melyet végül Imre nyert 15-8-ra, így Boczkónak búcsúznia kellett.

Ezután viszont Imre Gézának egészen a döntőig nem volt megállás, ahol viszont hiába vezetett 14-10-re is, és volt egyetlen tusra az olimpiai bajnoki címtől, dél-koreai ellenfele, Park Szang Joung képes volt innen is felállni és megnyerni a döntőt, így végül Imre Géza olimpiai ezüstérmet szerzett.

Nem sikerült a nap férfi sztárúszóinknak 

Hosszú Katinka nagy küzdelemben, de harmadik aranyérmét is megnyerte 200 méter vegyesen. Született egy másik érem is az uszodában kedden: 200 méter pillangón a 19 éves Kenderesi Tamás lett bronzérmes, Cseh László viszont nem úszott jól, és végül messze elmaradva legjobbjától végül csak a 7. lett.

Óriási csalódás volt Gyurta Dániel úszása 200 méter mellen, a szám londoni olimpiai bajnoka ugyanis még csak az elődöntőbe sem került be, csak a 17. helyen végzett. Ugyanitt a még fiatal Horváth Dávid a 30. helyet szerezte meg.

Az eldöntőbe bejutott, onnan viszont már nem sikerült bekerülnie a döntőbe 200 méter pillangón Szilágyi Liliánának, és végül a 10. helyen zárt.

Férfi 100 gyorson sem Bohus Richárd, sem Kozma Dominik nem tudott továbbjutni az előfutamokból, de magukhoz képest mindketten jól úsztak. Bohus a 24., Kozma pedig a 26. lett. Szintén nem jutott tovább, és a 16. helyen zárt a férfi 4x200 méteres gyorsváltó. (Frissítés: a magyar váltót utólag – mivel olyanokat is neveztek váltóra, akik végül nem indultak el – kizárták, így az eredménye érvénytelen)

Harmadikok vagyunk az éremtáblán!

Hosszú Katinka újabb aranyának, valamint Imre Géza ezüst-, valamint Kenderesi Tamás bronzérmének köszönhetően Magyarország négy versenynap után a harmadik helyen áll az éremtáblázaton.

*

Korábbi összefoglalóink a magyar eredményekről:

Két arannyal kezdtük a riói olimpiát – ez volt az 1. nap magyar szempontból

Egy pontszerzés és sok kiesés – ez volt a 2. nap magyar szempontból

Újabb Hosszú arany, több értékes helyezés – ez volt a 3. nap magyar szempontból

Összesen 0 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!