Az elhunyt Ranschburg Jenő keresztjét is visszaadták

2016. augusztus 24. 09:10

A kitüntetés-visszaadó hullámban az elhunyt Ranschburg Jenő tisztikeresztjét is visszaadja a családja, szerintük ő így tud békében nyugodni.

2016. augusztus 24. 09:10

A 2011-ben elhunyt Ranschburg Jenő családja a Facebookon jelentette be, hogy a 2005-ben tisztikereszttel kitüntetett pszichológus díját visszaadják, csatlakozva a Bayer Zsolt lovagkereszttel való kitüntetése miatt tiltakozókhoz. 

„T. Köztársasági Elnök Úr!

Nagy megtiszteltetés volt Ranschburg Jenőnek 2005-ben munkásságáért átvenni a Magyar Kőztársasági Érdemrend Tisztikeresztjét. Most, amikor ugyanezt az érdemrendet a magyar állam - Bayer Zsolt személyében - olyasvalakinek ítélte oda, aki gyűlöletkeltő megnyilvánulásaival épp az ellenkezőjét képviseli mindannak, amiért ő egy életen át dolgozott, egy percig sem habozna, hogy csatlakozzon azokhoz, akik tiltakozásul visszaküldik kitüntetésüket. Mivel ő ezt mar nem teheti meg, nekünk kell megtennünk helyette, hogy békében nyugodhasson” - közölték a Facebookon.

Összesen 219 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
öszödibeszéd
2016. augusztus 25. 04:42
Jenő bácsi a materialista szocializmus pszichológusa volt, gyermekkoromban a kommunista köztévében tolta gyermeknevelési közhelyeit. Lelkes támogatója volt a minden liberális és demokratikus törekvést, így a többpártrendszert is tagadó szocializmusnak, a rendszerváltás után pedig szintén. Persze utóbb, mint minden posztkommunista, ő is liberálisnak vallotta magát, mert '90 után az lett a divat a baloldali utókommunista értelmiségi körökben.
öszödibeszéd
2016. augusztus 24. 21:32
Azzal a ténnyel számolva, hogy lassan az összes posztkommunista érzelmű díjazott visszaküldi e kitüntetést, vmint azzal a ténnyel szembesülve, hogy ez a társadalom jó ideig nem fog posztkommunista baloldali elvtársakat hatalommal felruházni, e díj is meglelheti valódi küldetését, hogy tudniillik Lovagkereszt : ))
excopp
2016. augusztus 24. 20:43
két dolog 1. kitüntetéseket civileknek, akik minden további szerint politizálhatnak és teszik is, nem szabad adni (adni kell nekik zsíros beosztásokat, felelős posztot, és ha megbuknak, ki kell őket penderíteni) 1.1. ilyeneket katonáknak, illetve olyan fegyvereseknek kell adni, akik egyrészt 1.1.1. nem politizál(hat)nak;másrészt 1.1.2. megfelelő öltözeten viselhetik azokat. 2. mikor lesz azonos súlyú a bolsi a nácival? Válaszokat az "egyenlő megítélés" jeligére a kiadóba várunk...
Flagellator1974
2016. augusztus 24. 19:37
Amikor Gergényit kitüntették, mintha Ranschburgot láttam volna ott élénken tapsolni. Gergényinek.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!