Összesen 158 magyar sportoló indul Rióban

2016. július 19. 13:47

Elküldte a nevezéseket a Magyar Olimpiai Bizottság a riói játékok szervezőinek: 21 sportágban összesen 158 magyar sportoló indul majd az olimpián. Ez a létszám eggyel több, mint a londoni játékokon.

2016. július 19. 13:47

A Magyar Olimpiai Bizottság (MOB) 158 sportoló nevezését küldte el a riói ötkarikás játékok szervezőinek. A MOB honlapjának keddi beszámolója szerint 21 sportágban 93 férfi és 65 női sportoló képviseli majd a magyar színeket. Négy évvel ezelőtt Londonban 157 fős volt a magyar sportolói csapat, idén eggyel többen utazhatnak. Tartalékként a vívó Somfay Péter szerepel a névsorban.

A sportszakemberekkel – sportági csapatvezetés, edzők, orvosok, masszőrök, technikai személyzet, a delegáció vezetése és a csapatiroda tagjai – együtt ez a szám a háromszázat is meghaladja. „A MOB 294 főt utaztat, ehhez a szövetségek saját költségen még 25-30 sportszakember utaztatását finanszírozzák, természetesen a MOB koordinálása mellett” - mondta Fábián László csapatvezető.

A magyarok Rióban 21 sportágban, asztaliteniszben, atlétikában, birkózásban, evezésben, cselgáncsban, kajak-kenuban, hegyikerékpárban, műugrásban, ökölvívásban, öttusában, súlyemelésben, sportlövészetben, teniszben, tornában, tollaslabdában, triatlonban, úszásban (medencés és nyíltvízi), vitorlázásban, szörfben, vízilabdában és vívásban versenyeznek.

A csapatvezetés és a csapatiroda néhány tagja már a hétvégén elutazik Rióba, hogy előkészítsék a delegációk fogadását, szállását. A csapat jelentős része július 30-án indul közvetlen chartergéppel.

Összesen 8 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
kuwiq
2016. július 19. 18:51
Elég komoly egészségügyi kockázatot vállalnak. Az a zika vírus nem gyerekjáték.
thomsen
2016. július 19. 15:43
Hamarosan várható az agyhalott idióták toporzékoló fröcsögése arról, hogy egy ez felesleges nemzetieskedés, pénzszórás, dehamárvan, akkor ez így intézményesített patriarchofasiszta nőelnyomás, hogy 93 férfi és 65 női sportoló indul, ezért kvóta kell, irgumburgum... sötöbö, sötöbö
Fer70
2016. július 19. 15:07
Hajrá Magyarok! :-)
George Soros 2.0
2016. július 19. 14:32
Jo eredmeny eseten ennek lehet örülni, vagy - mint a focinál - inkabb megvarjam az eligazitast? Gondolom ebbe is bele kell majd vinni a politikát az agyhalottak szerint, vègigszemlezni ki mennyit kap, hány lélegeztető gépet lehetne venni belőle stb...
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!