Elképesztő: 2-0-ra nyert a válogatott Ausztria ellen!

2016. június 14. 19:35

A magyar labdarúgó-válogatott 2-0-ra legyőzte Ausztriát a franciaországi Európa-bajnokság F csoportjának keddi nyitómérkőzésén. A 44 év után ismét Eb-résztvevő magyarok első gólját Szalai Ádám szerezte a 62. percben, majd a 87. percben Stieber Zoltán gyönyörű találattal állította be a végeredményt.

2016. június 14. 19:35

A 62. percben megszerezte a magyar válogatott a vezetést a franciaországi labdarúgó Európa-bajnokság Ausztria elleni csoportmérkőzésén, miután Szalai Ádám gólra váltotta Kleinheisler passzát.

Nem sokkal ezután az osztrákok megfogyatkoztak, ugyanis Dragovic megkapta a második sárga lapját.

A 87. percben aztán megerősítette vezetését a válogatott: ezúttal Stieber Zoltán talált a kapuba. 2-0 ide.

A hátralévő néhány percben aztán nem történt változás az eredményben, így a végeredmény is 2-0 lett. 

Több mint 50 év után nyertük újra

Ezt megelőzően az 1964-es Eb bronzmérkőzésén, azaz hat nap híján 52 esztendeje győzött legutóbb kontinensviadalon a magyar válogatott.

A két gárda 137. alkalommal találkozott egymással, a magyar győzelemmel pedig az osztrákok húsz éve tartó nyeretlensége tovább folytatódik.

Bernd Storck szövetségi kapitány csapata szombaton Izlanddal találkozik Marseille-ben, majd négy nappal később Portugália lesz az ellenfele Lyonban.

Valóra vált álom

Óriási, ahogy a csapat teljesített, megérdemelten nyertünk” – értékelt Bernd Storck az M4 Sportnak a találkozó után, s hozzátette, nagyon jó eredményt értek el egy nagyon jó mérkőzésen. „Nagyon akartunk, ez egy álom, ami valósággá vált” – tette hozzá.

A szövetségi kapitány kifejtette, az elején nehezen jött játékba a magyar csapat, de a második félidőre feljavult a teljesítménye.

Összesen 470 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Tesze Tosza
2016. június 15. 11:34
Egyre gyakrabban érzem, hogy jó magyarnak lenni. Ez az érzés tegnap óta csak erősödött.
kukagyerek
2016. június 15. 10:15
"Elképesztő: .......!" ------------------ Milyen szennyes duma már ez?! Mi az hogy elképesztő? Jó hogy nem: felháborító, megdöbbentő, vérlázító, pofátlan, stb. A Mandiner nem először ad ilyen takony címeket a cikkeinek. Ideje lenne már egy olyan figurát megbízni a címadásokkal, akinek van fogalma a szavak jelentéséről.
duzur
2016. június 15. 10:04
Engem az lep meg, hogy vannak akik mást vártak volna tölem. Pedig már többször írtam, hogy nemigen passzolok egyik fiókba sem. Önfejü nöstény vagyok.
kurbitalis
2016. június 15. 10:01
MILYEN AZ OSZTRÁK SZÁRNYAS "BETÉT"? KÉT MAGYAR GÓL A KÖZEPÉBEN. :-D
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!