Pozitívra javította a magyar bankrendszer kilátását a Moody's

2016. június 28. 14:11

Pozitívra javította a hazai bankrendszer kilátásait a Moody's. A hitelminőstő cég szerint javul a magyar bankok működési környezete, így a szektor ismét nyereségessé válhat. A cég szerint a devizaalapú hitelek tavalyi átváltása jelentős eszközminőségi kockázatokat távolított el a rendszerből.

2016. június 28. 14:11

Pozitívra javította a magyar bankrendszer kilátását kedden a Moody's Investors Service azzal a véleményével indokolva a lépést, hogy a javuló működési környezet valószínűleg jót tesz a bankok eszközminőségének és tőkehelyzetének, és a szektor ismét nyereségessé válhat. A nemzetközi hitelminősítő kedden Londonban ismertetett elemzésében kiemelte azt a véleményét is, hogy a bankokkal szembeni kormányzati politika módosulása várhatóan szintén javítja a pénzügyi alapmutatókat és a bankok növekedési kapacitását.

A Moody's előrejelzése szerint a szektorszintű nem teljesítő kinnlevőség-állomány 2016 végéig 12 százalék körüli szintre csökken a tavalyi év végén mért 13,1 százalékról. A cég szerint a devizaalapú hitelek tavalyi átváltása jelentős eszközminőségi kockázatokat távolított el a rendszerből.

Összesen 35 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Héja
2016. június 28. 21:30
Buta ballibjeink ilyenkor mélyen kussolnak. S még ez a jobbik eset.
finalpoint
2016. június 28. 18:17
Tök jó! Hogy megbújt ez a hírecske a brexites között! Végre vmi jó is!
KannibálTatárÚr
2016. június 28. 16:21
Annál rosszabb hír nincs, mint hogy a bankoknak jobban megy.
mucsay
2016. június 28. 15:46
hej!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!