Döntött a bíróság: nem tilthatják el a Közgépet a közbeszerzéstől

2016. június 22. 15:24

Nem közölt hamis adatokat a Simicska Lajos tulajdonolta Közgép, így nem lehet eltiltani három évre a közbeszerzéseken való részvételtől – mondta ki a Fővárosi Törvényszék szerdai másodfokú határozata.

2016. június 22. 15:24

A Fővárosi Törvényszék szerdai másodfokú határozata megerősítette az elsőfokú bírósági döntést: a Közgép Zrt. nem követett el hamis adatközlést, így mentesül a közbeszerzéseken való részvételt érintő, hároméves eltiltás hatálya alól – írja az MNO.

A Közgép körüli vita nagyjából egy évvel ezelőtt kezdődött, amikor a budapesti Közbeszerzési Döntőbizottság (KD) elutasította a cég gönyűi kikötőfejlesztési kérelmét arra hivatkozva, hogy hamis adatközlés történt. Emiatt a Magyar Nemzet (és portálja, az MNO) tulajdonosi körébe tartozó vállalatot három évre el is tiltották a közbeszerzési eljárásokon való részvételtől. Decemberben azonban a bíróság megsemmisítette a KD határozatát, így a kizárást felfüggesztették.

Mégsem ért véget ezzel az ügy, mert a Közbeszerzési Hatóság sikeresen fellebbezett, a Fővárosi Törvényszék megerősítette a döntőbizottság és a Közbeszerzési Hatóság korábbi döntését.

Időközben az Európai Bizottság ellenőrei is fennakadtak azon, hogy a Közgép Zrt.-t kizárták a közbeszerzésekből. Ezért Brüsszel másfél milliárd forintra büntette a magyar államot.

 

Összesen 61 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Tintamin
2016. június 23. 11:52
Viszont az ultrakorrupt századvégesek megússzák: http://444.hu/2016/06/23/csak-azert-se-nyomoz-tovabb-a-kitiltasi-korrupcios-ugyben-az-ugyeszseg
Tintamin
2016. június 23. 10:35
Fideszeskent nehez lehet kiigazodni a sok haver-rokon kozt. Viktoreknak ki kellene adniuk egy oligarcha-hatarozot vegre, mert naponta valtozik, ki barat, ki ellenseg...
Héja
2016. június 23. 09:13
Az eddig gyűlölt Simicska-ügyben élvezkednek helyi hülyéink. Csak hogy egy jót orbánozhassanak. Totális tudathasadás a ballib oldalon.
Akitlosz
2016. június 22. 22:16
Nem is kell eltiltani. Indulhat nyugodtan, aztán úgysem nyer. Nem a jobb ajánlatot tevő cég nyeri a közbeszerzést, hanem a fideszes.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!