Újra túlterheléses támadás érte a kormany.hu-t

2016. május 04. 13:44

A Belügyminisztérium közlése szerint az április eset után kedd este ismét kibertámadás érte a kormany.hu portált. A közlemény szerint az intézkedéseknek és az alkalmazott védelmi rendszereknek köszönhetően a portál elérhetősége helyreállt, azonban nem sokkal ezelőtt újabb támadás kezdődött.

2016. május 04. 13:44

Az áprilisihoz hasonló túlterheléses támadást érte a kormany.hu portált – közölte a Belügyminisztérium (BM) szerdán az MTI-vel. A BM közleménye szerint kedden, az esti órákban a kormany.hu-t több hullámban és több mint hat órán keresztül „külföldi gépekről módszeres támadás érte”. Az intézkedéseknek és az alkalmazott védelmi rendszereknek köszönhetően a portál elérhetősége helyreállt, azonban nem sokkal ezelőtt újabb támadás kezdődött – írta a minisztérium.

A BM közlése szerint a kormány mindent megtesz annak érdekében, hogy megvédje az állam működését biztosító informatikai rendszereket és ezáltal a magyar emberek biztonságát. Az érintett kormányzati szervek – a legmagasabb szintű biztonsági eljárásoknak eleget téve – felkészültek a további támadások kivédésére. A közleményben felidézik: a támadások több tekintetben hasonlítottak az április 1-jén tapasztaltakhoz. Akkor szintén több hullámban, ezres nagyságrendben érte támadás külföldi szerverekről a kormányzati informatikai hálózatot.

Összesen 4 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
liberálzöld.
2016. május 04. 13:50
Hát ez nagyon kedves tőlük! "kormány mindent megtesz annak érdekében, hogy megvédje az állam működését biztosító informatikai rendszereket "
liberálzöld.
2016. május 04. 13:49
Már megint belogoltak 10-nél többen! Pénzt a TEK-nek! Teljhatalmat a kurmánynak! "Még, még, még, még, még Ennyi nem elég"
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!