Orbán: Vissza fogunk kapaszkodni a nemzetközi futballban

2016. május 17. 06:59

Orbán Viktor miniszterelnök a Puskás Suzuki Kupa döntője után arról beszélt: a magyar klubfutball ismét sikeres lesz, erről árulkodik, hogy két magyar csapat játszotta a döntőt. Szerinte ez jelzi: a magyar utánpótlás lassan, de biztosan felzárkózik a nemzetközi szintre.

2016. május 17. 06:59

Vissza fogunk kapaszkodni a nemzetközi futballban, nemcsak a válogatott, hanem a klubok is sikeresek lesznek – jelentette ki Orbán Viktor miniszterelnök hétfőn Felcsúton, a Puskás Suzuki Kupa döntője után. A tornát tizenegyesekkel a címvédő Budapest Honvéd nyerte a Puskás Akadémia ellen. A díjakat Orbán Viktor, a Puskás Akadémia alapítója adta át. A döntő után a miniszterelnök az M1 aktuális csatornának elmondta: természetesen örült volna a hazai győzelemnek, de számukra a gyerekek a legfontosabbak, akik semmivel sem maradtak el a Honvédtól.

Orbán Viktor hozzátette: az, hogy két magyar csapat játszotta a döntőt, jelzi, hogy a magyar utánpótlás lassan, de biztosan felzárkózik a nemzetközi szintre. Megjegyezte, Magyarországnak évente három-négy hasonló tornára szüksége lenne. Kiemelte még a Vasas és a Honvéd által szervezett rangos nemzetközi utánpótlás viadalokat.

Vissza fogunk kapaszkodni a nemzetközi klubfutballban, nemcsak a válogatott, hanem a klubok is sikeresek lesznek” – fogalmazott nyilatkozata végén a miniszterelnök. A Puskás Suzuki Kupán a 3. helyet a Real Madrid U17-es csapata szerezte meg a holland KRC Genk, a román Academia Hagi és a görög Panathinaikosz előtt.

Összesen 102 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
gwrf
2016. május 17. 17:09
mai hír, még egy adalékként a szakmai színvonalra: a Felcsút új szakmai igazgatója Bognár György. Aki soha sehol semmilyen eredményt nem ért el, ellenben Sopronban elkaszinózta a csapata pénzét. Hihetetlen.
valmue
2016. május 17. 17:05
Hogy a Felcsútoi Összeomlás SC-t nem hagyta nyerni ez a Honvéd, az azért hallatlan........
Csomorkany
2016. május 17. 14:58
Jajj, muszáj?
lajkakutyus
2016. május 17. 13:29
Szeretnénk életszínvonalban utolérni legalább a visegrádi országokat, Orbán effendi! Oszt majd ha az országban nem lesz nyomor, akkor kellene rátérni a maga mániájára. Bár a diáksport, tömegsport előbbrevaló lenne.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!