Cseh László és Kapás Boglárka is aranyérmes az vizes EB-n

2016. május 21. 17:47

Aranyat nyert 1500 méter gyorson Kapás Boglárka a londoni vizes Európa-bajnokságon. Kapás hamar az élre állt, diktálta az iramot, egy kilométernél három testhosszal vezetett. Eközben 100 méter pillangón Cseh László is aranyat nyert, országos csúcsot úszva.

2016. május 21. 17:47

Kapás Boglárka aranyérmet nyert 1500 méter gyorson a Londonban zajló vizes Európa-bajnokság úszóversenyeinek szombati napján, így harmadszor is a dobogó tetejére állhatott a brit fővárosban.

A 800 méteren és a 4x200 méteres gyorsváltó tagjaként szintén aranyérmes magyar versenyző hamar az élre állt, diktálta az iramot, rendre a leggyorsabb ötven métereket úszva. Hatszáz méter megtétele után már két testhosszal vezetett közvetlen üldözői előtt, előnye egy kilométernél már három testhosszra nőtt, s nagy fölénnyel csapott a célba elsőként, 15:50.22 perces idővel.

A kétszeres ifjúsági olimpiai bajnok, felnőtt vb-n bronzérmes Kapás alig három másodperccel maradt el országos csúcsától. A szám döntőjének másik magyar résztvevője, Juhász Adél a hatodik lett 16:22.69 perccel.

Cseh László is nyert

Eközben Cseh László 100 méter pillangón nyert aranyérmet. Ideje, az 50.86 másodperc új országos csúcs is, a tavaly augusztusi, kazanyi világbajnokságon elért saját korábbi rekordját javította meg egy századdal. Ez volt Cseh pályafutásának 33. Európa-bajnoki elsősége, Londonban pedig harmadszor érmes, miután 50 méter pillangón második lett, a 200 méter pillangót pedig megnyerte a 30 éves magyar klasszis.

Összesen 114 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
kuwiq
2016. május 22. 20:40
Ha tárgyilagosan nézzük, azt kell mondani, hogy a nemierőszakoló nélküli magyar csapat megtáltosodott, és nyomban a legeredményesebb EBt produkálta fennállásunk óta. Nélküle érdekes módon több lány is felszabadultabb volt, és ment, mint a veszett fene! Kapás Boglárka kifejezetten rémisztő volt, az középfutamban a végelgyengülés jeleit mutatta a végén, a fordulói rettenetesek voltak, este a 400-as döntőben meg ment mint egy motorcsónak, és a fordulókban nem veszített, hanem tetőzte az előnyét! Nem hittem a szememnek, ez ugyanaz a lány, aki délelőtt úszott??? Le a kalappal, ez már nem egy kislány, hanem egy céltudatos ifjú hölgy, aki megtanult győzni, és nem mellesleg jól bealtatni az ellenfeleit is, közben nagy ártatlan szemekkel nézegetve a világba! A Szilágyi lány pedig ahogy örülni tudott az egy századdal elvesztett döntő után az ezüstnek, azzal megvett egy életre! Micsoda életöröm van ebben a fiatal nőben! A férfi vegyes váltó pedig hatalmasat harcolva lett harmadik. Olyan érzésem van, mintha valami nagy nyomás alól szabadult volna ki az egész csapat. Nem tudom, mit jelentett a nemierőszakoló a csapatnak, meg a jelenléte az uszodában, de most úgy tűnik, mintha a személyisége nyomasztotta volna az úszóinkat, és direkt jót tett volna mindenkinek, hogy végre lelépett! Hát így lett tönkretéve a magyar úszósport a megerőszakoló eltávolításával. HA ráadásul még több érmet is nyernének ezek a remek sportolók az olimpián, amit szívből kívánok nekik, akkor az már bizonyosság is lesz. Sok sikert, úszók és edzők, kösz ezt az EB-t, voltak felejthetetlen pillanatok!
Mindjárt
2016. május 22. 17:31
Olvasva Katinka facebook bejegyzéseit, meggyőződésem, hogy Katinka magyar akar maradni. Ide köti a családja és a szive. Nehezen tudom elképzelni amerikai színekben hacsak ezek az elcigányosodott, agyhalott zsideszbolsik el nem űzik a mocskolodásukkal. Nem Katinka lenne az első, hazáját szerető magyar ember akit a proli csörhe elűz hazánkból. Nem kéne ilyen undorítóan mocskosnak lenni hazánk és a világ legjobb úszójával. Meg kéne becsülni mert Katinka egy rendkívüli magyar érték. Ha minden értéket elűztük akkor csak az alja marad. Szegény Magyarország!
ElQurMinator
2016. május 22. 11:22
Bogi, egy ikon lettél. Nagyon jó nézni ennek a szerény lánynak a sikereit.Kérlek maradj mindig ilyen aranyos teremtés, és örök legenda leszel, mint Egérke. Nagyon fogok szurkolni Neked az olimpián is.
kuwiq
2016. május 22. 11:01
Most láttam Gyurta Gergő 400 vegyes előfutamát. A fordulókon vesztett átlag fél métert, összeen métert. Azzal a győzelemért lehetett volna harcban, mesmeg lehet, be se jut a döntőbe. Bejutott, a hatodik helyen. De lehetne sokkal jobb, egy rendesen kidolgozott fordulóval!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!