Szakszervezeti vezető a boltnyitásról: még nincs itt a tüntetés ideje

2016. április 14. 11:10

A Kereskedelmi Dolgozók Független Szakszervezete szerint előbb tárgyalni kell a kialakult helyzetről, annak nincs értelme, hogy már most vasárnap tüntessenek a boltzár eltörlése miatt.

2016. április 14. 11:10

Bubenkó Csaba, a Kereskedelmi Dolgozók Független Szakszervezetének vezetője volt a TV2 Mokka című műsorának a vendége csütörtökön reggel. A szakszervezetői vezető amellett, hogy természetesen ellenzi a vasárnapi nyitva tartást, úgy vélte: korai még tüntetni ellene, és értelmetlennek tartja a Kereskedelmi Alkalmazottak Szakszervezetének most vasárnapra tervezett tüntetését a boltzár feloldása ellen. 

A szakszervezeti vezető elmondta: a KDNP-s Harrach Péter már meg is hívta őket hétfőre egy egyeztetésre a témában. 

Bubenkó egyébként úgy látja, ha már dolgozni kell vasárnap, akkor jelentősebb bérpótlékot kellene adni a munkavállalóknak. Ugyanakkor egy furcsa gondolatmenet végén azt is mondta: az a baj a bérpótlékkal, hogy ha a dolgozó nincs beosztva vasárnapra, akkor nem kap bérpótlékot.

Összesen 34 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Nemzeti Mutyikos
2016. április 14. 22:31
haha...ez a fasz a vegen majd azt fogja kovetelni, hogy a tesco meg az osan fizesse alsorocsogeen a abcba helyi vegyesbolt 100%-os vasarnapi potlekat is..
lynx
2016. április 14. 17:21
Ha vasárnap sztrájkolni fognak, akkor Hagyó elvtársék hova fognak fordulni? A kormány teljesítette kívánságukat és az Auchan mégis zárva. Hagyó gyűjtheti az aláírást a sztrájktörvény ellen is gyorsan, mert a kopaszok megint beelőzik.
Nem Ertem
2016. április 14. 17:03
Tudod fiam mostantol ujra dolgozhatok vasarnaponkent is.Tobb penzunk lesz.Igaz nem mehetunk nagyapahoz a hetvegere de ha latni akarsz bejossz a boltba.Egyszer ha hatalmam lesz elintezem hogy akik vasarnap akarnak vasarolni nekik is dolgozniuk keljen.Ha szolnak,hogy inkabb ne talan beismerik menyire csak magukkal foglalkoznak.
Pinter68
2016. április 14. 15:13
Lehetne kérni, hogy a Mandi inkább a valódi érdekvédelmi szervezetek álláspontját szemlézi az ilyen kormány által gründolt műcivil szakmai szervezetek helyett, mint amilyen a fenti is?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!