Kibertámadás érte a kormány informatikai hálózatát

2016. április 02. 17:52

Külföldi szerverekről ezres nagyságrendben érte támadás az elmúlt 24 órában a kormány informatikai hálózatát, de sikerült a támadásokat elhárítani – közölte szombaton a Belügyminisztérium.

2016. április 02. 17:52

Az elmúlt 24 órában több hullámban, ezres nagyságrendben támadás érte külföldi szerverekről a kormányzati informatikai hálózatot, a támadásokat sikerült elhárítani – közölte a Belügyminisztérium szombaton az MTI-vel.

A támadások folyamatosak, ezeket a kormány intézkedéseivel elhárította és a védelem érdekében a továbbiakban is mindent megtesz – tették hozzá közleményükben. Azt írták, a támadások a kormányzati informatikai hálózat nyilvános pontjainak kihasználásával, így például a kormányzati weboldalon és az akadémiai hálózaton keresztül történtek.

Kiemelték, a kormány mindent megtesz annak érdekében, hogy megvédje az állam működését biztosító hálózatot és ezáltal a magyar emberek biztonságát.

Összesen 284 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
h.kovacs
2016. április 03. 20:04
várom bogár úr magyarázatát a támadásokra biztos meglepő lesz
bandrea
2016. április 03. 09:28
Balfácán egy támadók, ha egy nap alatt sem jutottak semmire.
kjkj945
2016. április 03. 09:11
Fel akarták tenni az ügynöklistát a szerverre.
Sir Galád
2016. április 03. 09:07
Ha ez komoly támadás lett volna, kárt is okoztak volna. Másrészt meg nem a kormany.hu-t próbálták volna ellehetetleníteni. Ezt egy unatkozó tinédzser is megteheti.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!