Felmentette az NGM a belgazdaságért felelős helyettes államtitkárt

2016. április 13. 09:09

Forrásmegjelölés nélkül használta fel anyagában a Portfolio.hu vasárnapi boltzárral kapcsolatos grafikonját a Nemzetgazdasági Minisztérium egyik elemzése. Az NGM ezzel összefüggésben felmentette tisztségéből Lenner Áron belgazdaságért felelős helyettes államtitkárt.

2016. április 13. 09:09

A portfolio.hu grafikonját szerepeltette vasárnapi boltzárról készült jelentésében a Nemzetgazdasági Minisztérium, forrásmegjelölés nélkül. Az esetnek személyi következménye lett – írja az Index.

Az NGM az üggyel kapcsolatban a következő közleményt adta ki: „A kiskereskedelmi szektorban történő vasárnapi munkavégzés tilalmáról szóló 2014. évi CII. törvény eddigi hatásairól készített jelentésbe nem megfelelő táblázat került. A tárca vezetése megállapította, hogy a területért felelős kolléga nem járt el kellő alapossággal, ezért a nemzetgazdasági miniszter a mai napon kezdeményezte a miniszterelnöknél dr. Lenner Áron Márk belgazdaságért felelős helyettes államtitkár tisztségéből való felmentését.

A hibáért elnézést kérünk, a jelentés javított formában felkerült a kormany.hu-ra.

Összesen 15 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Gregorius
2016. április 13. 11:30
Ez nem az első hibája lehetett...Szokásosan ugyanis a munkát kiadják "sürgősséggel" egy belső specialistának, az legyártja, majd az anyagot átnézi a főosztályvezetője, az is szignálja és az így előkészített összeállítás kerül hozzá vagy egy bizalmi emberéhez, akik még nyilván belenyúlhatnak. Valakinek eszébe kellett volna jusson az, hogy egy "külső" táblázatra is hivatkoznak, amit ilyenkor illik megjegyezni....(Ha hibás adat van benne, akkor van kire mutogatni.)
Tintamin
2016. április 13. 11:29
Mondjuk amit a csávó művelt, azt naponta megcsinálja bármelyik fideszes csinovnyik, nyilván kiállt már a szekérrúd. De nézzük meg ezt a karriert. Remélem, a Sínai félszigeten elkövetett részeg randalírozásért megkapja a magáét. Az ilyen gerinctelen, dilettáns, törtető faszkalapoknak kijár egy kis sitt.
realista
2016. április 13. 11:27
Az említett indok csak üres kifogás. Nyilván a grafikon tartalma nem tetszett, mert nem a propagandákban közölt "eredményeket" támasztotta alá.
Morgen
2016. április 13. 10:09
Nem lett volna elég egy figyelmeztetés?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!