Aki sztrájkol, nem kap aznapra bért

2016. április 13. 21:22

Azoktól, akik részt vesznek az április 20-i tanársztrájkban, levonnak egy napra eső munkabért. Ezt közölte az Emberi Erőforrások Minisztériuma szerdán.

2016. április 13. 21:22

A pedagógusok sztrájkbizottsága elfogadta a kormány javaslatát, hogy a sztrájk ideje alatt minden köznevelési intézménynek biztosítania kell a gyerekfelügyeletet és az étkezést, közölte az Emberi Erőforrások Minisztériuma köznevelésért felelős államtitkársága szerdán az MTI-vel. Palkovics László oktatási államtitkár többórás egyeztetést követően írta alá a pedagógusok sztrájkbizottságának képviselőivel az április 20-i egynapos sztrájk idején nyújtandó elégséges szolgáltatásokról szóló megállapodást. Ennek értelmében a gyermekek és a szülők érdekeit szem előtt tartva minden diák mehet iskolába és egyéb köznevelési intézménybe április 20-án.

„Sztrájkolni mindenkinek van joga, de ahhoz nincs, hogy a gyerekek életét ellehetetlenítse, a kormány ezért tartotta szükségesnek, hogy a felügyeletet és étkeztetést minden iskolában megoldják” – olvasható a közleményben.

Az államtitkárság emlékeztetett: a kormány álláspontja továbbra is az, hogy a gyermekek és a pedagógusok érdekét kizárólag a párbeszéd és a közös munka szolgálja. A sztrájkot hirdető szervezetek a minisztérium többszöri meghívása ellenére nem voltak hajlandóak részt venni a köznevelési kerekasztal munkájában, holott a kerekasztal már bebizonyította, hogy a leghatékonyabb fóruma az egyeztetésnek, és sok ügyben rövid idő alatt eredményt ért el. A minisztérium továbbra is várja a kerekasztalhoz az érintetteket, tették hozzá.

Az Emmi tudatta azt is: azoktól, akik részt vesznek a sztrájkban, levonnak egy napra eső munkabért. Ennek összegét a távolléti díjra vonatkozó szabályok szerint kell meghatározni. Az akcióhoz csatlakozók az intézményben nyilvántartott, aznap rájuk irányadó munkaidő terhére vesznek részt a sztrájkban, pedagógusok esetén a kötött munkaidőre vonatkozó rendelkezések figyelembevételével, írták.

Összesen 111 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Morgen
2016. április 14. 14:14
Én hagynám őket sztrájkolni, amíg élnek. Észre sem vennénk, hogy nem tanítanak a puklik. A normális tanárok meg fellélegeznének, megszabadulnának a koloncoktól.
polnemkor
2016. április 14. 13:36
De miről is beszélünk már? Sztrájkolni bérezéssel? Ilyet a világ nem hallott! Sztrájkalap van? Na abból tessenek sztrájkolni! (Sztrájkalap: Sztrájk esetén a sztrájkoló dolgozók nem kapnak fizetést, de a szakszervezetek a sztrájkalapból kiegyenlíthetik ezt a veszteséget, ami fontos ösztönző lehet a sztrájkban való részvételre. . A szakszervezeti tagok általában bruttó keresetük 1 százalékát fizetik tagdíjként, ha ezt a pénzt teljes egészében félretenné egy érdekképviselet, körülbelül 4 évente 2 hetes, 2 évente 1 hetes sztrájkot finanszírozhatna, a sztrájk idején a bruttó keresetet fizetve." Van ilyen pajdegógusz nénik, bácsik? Fizettétek?
GV0917
2016. április 14. 09:59
Pukli fiam, szólj a Gall Lónénak meg annak az epebajos küllemű Mendrey nevű anarchistának, hogy a "kör négyszögesítése helyett tetszettek volna "sztrájk alapot" megteremteni. Lehet sztrájkolni. Sőt, kell is! De akkor gyűjtsünk a fizetéseinkből "sztrájkalap" címén pénzt, mert enni akkor is kell, ha sztrájkolunk. Bár Puklit és társait megragadta a "gördülő éhségsztrájk" ideája. Napirend: ilyenkor a Sztrájk kezdődik reggel 7,00-h-kor Reggeli: éhségsztrájk felfüggesztve 8,30 h-ig. Sztrájk folytatása: 8,3o-tól és így tovább, bár még bele lehetne iktatni egy sziesztát.Szivacs fekvőhelyet az ellenzéki pártok biztosítanak. Álmodják, hogy erre az időre nehogy már ne fizessenek munkabért a hülyék ott a minisztériumban- hanem igen is legyen sztrájkdíj + 50 % sztrájkpótlék, ja és kérjen a kormány bocsánatot, mert nem kívántak Pukli úrnak szép álmokat!
Sötétbenbújkálóellenforradalmár
2016. április 14. 09:15
Most őszintén. Nem egy suttyó tanyasi lókupec (hogy így mondjam) gondolkodás ez? A Fónok levon. Ez a fő stratégiai elem. Itt nincs morál, nincs erkölcs, nincs közérdek, nincs szolidaritás, nincs emberség, nincs mértékletesség. Megvonások és fényűzés. ENNYI. A jótékonysági szervezetek, az alapítványok mind-mind pitiznek. A k. nagy kereszténydemokráciában még a keresztény szervezetek is kuncsorgásból élnek, vallási rádiókat citálnak, reggeltől estig mindenki kuncsorog. Elmehet mostmár tényleg a retrotávés anyjába és a dankórádiós apjába ez a görény.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!